Cele mai bune remedii pentru durerile musculare

remedii pentru durerile musculare

Cele mai bune remedii pentru durerile musculare

Remedii pentru durerile musculare: deşi, cele mai multe dintre ele dispar după o perioadă de repaus, sunt cazuri în care acestea pot ţine şi câteva luni, mai ales în sezonul rece sau după un efort fizic intens.

Remedii pentru durerile musculare: Rozmarin

Unele uleiuri esenţiale ajută la relaxarea muşchilor. Cele mai eficiente sunt cele care generează o senzaţie de căldură pe suprafaţa pielii, cum sunt cele de eucalipt, pin sau rozmarin. Bogat în uleiuri volatile, flavonoide şi acid fenolic, rozmarinul are efecte antiseptice şi antiinflamatoare. Uleiul de rozmarin poate fi utilizat în cazul durerilor de muşchi şi de articulaţii, întrucât elimină spasmele. Uleiul de rozmarin nu este toxic şi nici iritant, dar trebuie diluat în câteva picături de ulei de măsline. Aplică-l pe piele de 2 ori pe zi şi masează zona dureroasă.

Remedii pentru durerile musculare: Ardei iute

Datorită capsaicinei pe care o conţine, ardeiul iute are o acţiune vasostimulantă şi poate fi folosit ca analgezic. În cazul durerilor musculare, acesta poate fi folosit extern, sub formă de unguent. Îţi poţi face propriul tău unguent acasă, din ardei iute şi ulei de cocos. Amestecă 2 linguriţe de ardei iute pisat cu o jumătate de ceaşcă de ulei de cocos ţinut la rece şi aplică amestecul pe zona dureroasă. Vei simţi o senzaţie de căldură puternică, iar durerea se va diminua. Dacă începe să te usture pielea sau să se înroşească, spală-te cu apă la temperatura camerei.

Remedii pentru durerile musculare: Măghiran

Uleiul esenţial de măghiran acţionează ca analgezic, anstispastic, antiseptic şi sedativ. Datorită conţinutului ridicat de uleiuri volatile, planta se recomandă atât intern, cât şi extern în cazul durerilor musculare şi articulare. Pentru relaxarea muşchilor, poţi prepara o infuzie din 2 linguriţe de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Bea 2 căni, după mesele principale. De asemenea, îl poţi asocia cu alte plante aromatice, precum menta sau sovârvul. Pentru uz extern, poţi încerca ulei esenţial de maghiran diluat în uleiul de măsline. Acesta nu este recomandat femeilor însărcinate!

Remedii pentru durerile musculare: Arnica

Arnica este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile musculare puternice, întrucât îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la diminuarea inflamaţiilor. Poţi folosi un unguent de arnică, cu care să te masezi de 2 ori pe zi.

Remedii pentru durerile musculare: Cimbrişor

Pentru dureri ale muşchilor şi inflamaţii, poţi încerca o tinctură de cimbrişor, pe care o aplici extern, pe zona cu probleme. Ai nevoie de o mână de plantă pe care o mărunţeşti, apoi o pui într-un recipient şi completezi restul cu alcool alimentar. Laşi la macerat 14 zile, amestecând zilnic de câteva ori. După ce ai strecurat, foloseşti tinctura pentru masarea zonelor dureroase. De asemenea, mai poţi face şi băi calde cu decoct de cimbrişor, creţişoară sau traista ciobanului.

Remedii pentru durerile musculare: Lavanda

Dacă simţi că ai muşchii contractaţi, poţi face băi în care să adaugi câteva picături de ulei esenţial de lavandă care să detensioneze musculatura şi să te relaxeze. De asemenea, mai poţi masa zonele dureroase cu ulei de lavandă şi ulei de muşeţel diluat, pentru a nu te irita.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate

Tratamente naturiste pentru durerile articulare

Durerile de spate: sfaturi pentru a le combate şi preveni

Dureri musculare: sfaturi rapide pentru atenuarea durerilor musculare