Remedii naturiste cu mărar pentru insomnie, toxine și sughiț

Remedii naturiste cu mărar

Remedii naturiste cu mărar

Remedii naturiste cu mărar:  Cunoscut ca tonic digestiv și pentru efectul antiinflamator, mărarul dă un gust deosebit preparatelor culinar și este indicat inclusiv în boli de ficat, splinei, intestinelor, rinichilor.

Remedii naturiste cu mărar: Insomnie

Când nu poți să dormi te-ar mai putea ajuta un ceai călduț preparat dintr-un amestec de semințe de mărar, mentă, roiniţă, sulfină, fenicul, combinate în părți egale.

Pentru infuzie, folosești o linguriță din acest amestec sau din oricare dintre plante separat și 250 ml de apă fierbinte. Lași la infuzat un sfert de oră, strecori și bei ceaiul îndulcit cu puțină miere.

Remedii naturiste cu mărar: Detoxificare

Proaspăt preparat, sucul de mărar elimină toxinele și apa în exces. Mărarul este util în curele de slăbire, previne formarea pietrelor la rinichi și vezică biliară. Sucul are acțiune detoxifiantă și regenerantă asupra celulei hepatice, ajută la normalizarea colesterolului sangvin, are efecte antivirale și antibacteriene.

O cură cu suc de mărar nu trebuie să depășească o lună. Este recomandat să bei 50 ml pe zi, dar e mai bine să începi cu o cantitate mică pe care o crești progresiv, altfel pot apărea tulburări de digestive sau dureri de cap.

Remedii naturiste cu mărar: Sughiț

Dacă nu mai scapi de episoadele repetate de sughiț, pune o linguriță de semințe de mărar într-o cană cu apă clocotită. După 10-15 minute de infuzare și după ce ai strecurat ceaiul, bea-l neîndulcit, călduț.

O infuzie de 2-3 ore a semințelor de mărar într-un pahar cu apă fierbinte este un remediu bun pentru incontinența urinară, pe care o remediază temporar. Soarbe din ceaiul obținut pe parcursul unei zile.

Remedii naturiste cu mărar: Contraindicații

Cura cu suc sau ceai de mărar trebuie evitată de femeile însărcinate, pentru că poate provoca avort spontan, și de cele care alăptează.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Mărarul