Remedii din fructe pentru piele, păr şi ochi

remedii din fructe

Remedii din fructe pentru piele, păr şi ochi

Fructele au proprietatea de a hrăni organismul atât în interior, cât şi în exterior. Conţinutul bogat în vitamine, acizi şi enzime a fiecărui fruct în parte vă ajută să vă menţineţi fermitatea pielii, strălucirea şi vitalitatea părului, catifelarea buzelor şi ochii mereu odihniţi.

  • Remedii din fructe – Banane:

Hidratează pielea şi părul: datorită conţinutului bogat de proteine şi grăsimi naturale; este potrivita pentru orice tip de ten. Conţinutul de magneziu, potasiu, fier, zinc, iod, vitamina A, E, F şi B9 (acid folic) oferă o hidratare profundă. Pisaţi o banană şi aplicaţi mixtura pe faţă timp de 15 minute, după care clătiţi din abundenţă cu apă călduţă. Ca balsam pentru păr, amestecaţi o banană pisată cu 1-2 linguriţe de miere de albine.

Atenuează ridurile: amestecaţi o banană cu două linguri de smântână groasă, o lingură de miere de albine, o lingură făină de ovăz şi apă minerală. Aplicaţi această pastă pe tenul curăţat în prealabil, inclusiv pe zona de sub ochi şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute. Apoi îndepărtaţi cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate cu apă minerală.

  • Remedii din fructe – Lămâie:

Atenuează petele roşii ale pielii: folosiţi cu încredere felii de lămâie pentru a calma pielea şi a atenua petele roşii (se aplică şi pentru călcâi şi coate).

Energizează: adăugaţi zeama de lămâie în apa din cadă şi veţi păstra senzaţia de prospeţime pe tot parcursul zilei. De asemenea, zeama de lămâie poate fi amestecată cu balsamul sau şamponul folosit.

Exfoliază şi curăţă tenul: în combinaţie cu 1/4 cană sare de mare se aplică pe faţă şi se masează uşor. Este foarte important să se evite zona ochilor. Îndepărtaţi soluţia cu apă călduţă.

  • Remedii din fructe – Mere:

Curăţă şi catifelează pielea: merele au fost vestite secole de-a rândul pentru capacitatea de a vindeca diferitele probleme ale tenului. Adăugaţi o cană de suc de mere în apa din cadă, pentru a vă bucura de o curăţare şi catifelare a pielii.

Improspătează respiraţia: pentru o respiraţie proaspătă, sucul de mere este o alternativă excelentă.

Inlătură mătreaţa: dacă aveţi probleme cu mătreaţa, puteţi apela cu încredere la sucul de mere. Imediat dupa şamponare, clătiţi-vă părul cu el.

Reduc cearcănele şi pungile de sub ochi: amestecaţi două linguri de piure de mere cu un cartof copt şi pisat. Întindeţi-le, aplicaţi această compoziţie peste ochi şi acoperiţi cu o batistă umezită în prealabil. Lăsaţi să acţioneze timp de 10-20 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă.

Hrănesc şi exfoliază delicat tenul: combinaţi 1/4 măr decojit şi copt cu o lingură de ovăz, o lingură de smântână şi una de miere de albine. Aplicaţi această mixtură pe faţa curată, masaţi delicat şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 10 minute. Apoi îndepărtaţi cu apă călduţă.

Citeşte şi alte articole:

Fructe pentru slăbit: 5 fructe care te ajută să dai jos din kilograme

Fructe și legume fără zahăr

13 Fructe şi Legume contra îmbătrânirii