7 uleiuri esențiale care pot ameliora serios artrita

remedii artrita doftoria

Remedii artrita. 7 uleiuri esențiale care pot ameliora serios artrita

Artrita înseamnă pur și simplu articulații inflamate și este un termen general folosit pentru afecțiuni cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă, gută, lupus și fibromialgie care rezultă în umflături și dureri la nivelul articulațiilor, adesea însoțite de o pierdere parțială sau completă a mișcării articulațiilor.

Atenție: Înainte de a utiliza uleiuri esențiale, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră. Unele uleiuri esențiale pot interacționa cu anumite medicamente și nu toate uleiurile esențiale pot fi utilizate în siguranță de către toți.

  • 1. Ulei de mentă

Menta poate este mai populară ca aromă de bomboane, dar are proprietăți antiinflamatorii excelente, împreună cu un efect anestezic care ajută la ameliorarea durerii și umflăturilor asociate cu afecțiunile artritice, în special artrita reumatoidă. Se amestecă 5-10 picături de ulei de mentă cu 2 linguri de ulei de nucă de cocos încălzit pentru a fi gata de utilizare. Utilizați cât de des este necesar pentru ameliorarea durerii.

  • 2. Ulei de eucalipt

Frunzele aromatice originare din Australia, în principal din Eucalyptus globulus, sunt folosite pentru extracția acestui ulei, are un miros puternic, penetrant. Eucaliptolul este componenta principală a uleiului, dar are și alți agenți activi care asigură un puternic efect antiinflamator. Uleiului de eucalipt diluat dat peste articulațiile umflate și dureroase aduce adesea o ușurare ușoară, dar poate provoca iritarea pielii la mulți oameni. Testați-vă înainte de a utiliza acest ulei.

  • 3. Ulei de ghimbir

Ghimbirul este mai bine cunoscut ca condiment culinar, dar are și utilizări terapeutice largi. Efectul antiinflamator excelent al uleiului de ghimbir este util în tratarea unei varietăți de afecțiuni inflamatorii, inclusiv artrita. Uleiul esențial de ghimbir este extras din rizomul neted al Zingiber officinale. Uleiul conține mai multe substanțe fitochimice puternice, cum ar fi geraniol, geranial, neral, borneol, camphene etc. Uleiul de ghimbir diluat aplicat în zona afectată și utilizat cu o compresă caldă pentru a spori absorbția, este un mod de folosire perfect. Încercați să-l amestecați cu uleiuri esențiale de lavandă sau lemongrass.

  • 4. Ulei de lavandă

Uleiul de levănțică, extras din mugurii de flori ai Lavandula angustifolia, este bine cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice. Persoanele cu poliartrită reumatoidă raportează adesea o ameliorare drastică a simptomelor atunci când uleiul de lavandă este aplicat. 3-5 picături din acest ulei dulce-mirositor, ușor, pot fi utilizate de cele mai multe fără diluare pentru ameliorarea durerii instant, dar diluarea într-o linguriță de ulei de bază este recomandată pentru a evita iritarea pielii.  Îmbunătățește circulația sângelui în zonă și reduce inflamația. Lavanda are un efect calmant asupra minții, care poate ajuta la ameliorarea frustrării asociate cu artrita severă.

  • 5. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin extras din frunzele de arbust Rosmarinus officinalis este atât analgezic cât și antiinflamator. Componenta principală a uleiului, acidul rosmarinic, este responsabilă pentru acest efect, dar și alte substanțe bioactive pot avea un rol de susținere. În mai multe studii de laborator, s-a descoperit că acidul rosmarinic inhibă progresia artritei reumatoide la șobolani.

  • 6. Ulei de Lemongrass

Acest ulei de citrice este distilat în abur din frunzele și tulpinile de iarbă Cymbopogon citratus. În terapia ayurvedică pentru artrită, aburul de la frunze de lemongrass care se fierbe în apă este îndreptat spre articulațiile afectate. Căldura din abur facilitează absorbția uleiului adânc în țesuturi. Aceasta oferă o ușurare dureroasă pe termen lung. Un alt avantaj major al acestui ulei este efectul său antidepresiv, care poate ajuta la reducerea sentimentului de nesiguranță și depresie care afectează mulți oameni cu artrită. Spre deosebire de multe uleiuri esențiale care produc un efect antiinflamator și analgezic din partea salicilaților, uleiul de lemongrass are un set diferit de agenți activi cum ar fi Citronellal, Myrcene, Limonene, Citral, Geraniol și Nerol. Este un bonus pentru persoanele alergice la aspirină și pentru cei care iau medicamente care diluează sângele.

  • 7. Uleiul de mesteacăn / Uleiul de mesteacăn dulce

Uleiul esențial de mesteacăn este extras din coaja mesteacănului Betula lenta. Are un miros dulce, camforos și un puternic efect antiinflamator și analgezic, care provine din conținutul de salicilat de metil și de acid salicilic. Se pare că este la fel de eficace ca corticosteroizii în ameliorarea durerii și umflarea articulațiilor de la gută, tendonită și osteoartrită. Proprietatea puternică astringentă a uleiului reduce rapid colectarea de lichid în jurul articulațiilor, îmbunătățind intervalul de mișcare. Uleiul pur trebuie folosit cu prudență. Acesta este, de obicei, combinat cu ulei de lămâie și diluat cu uleiuri purtătoare înainte de aplicarea pe articulații inflamate. Uleiul de mesteacăn nu trebuie utilizat de persoanele în vârstă sau de pacienții care utilizează medicamente pentru tratarea sângelui.