Reglează glicemia cu plante

Reglează glicemia cu plante

Reglează glicemia cu plante

Nivelul ridicat al glicemiei poate indica apariția unor afecțiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau boli cardiovasculare. O cură cu preparate din plante reglează glicemia din sânge și ține diabetul sub control.

Preparate din frunze sau rădăcini, ceaiurile din plante îmbunătățesc capacitatea pancreasului de a secreta insulină și normalizează nivelul glicemiei.

Reglează glicemia cu plante: Schinduful

Planta este renumită pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor și mărește rezistența organismului. Pentru diabeticii dependenți de insulină se recomandă cura cu infuzie de schinduf (o linguriţă cu plantă la 250 ml de apă clocotită), care trebuie urmată 12 luni, timp în care dozele trebuie ajustate treptat.

Reglează glicemia cu plante: Păpădia

Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Planta reduce glicemia, și protejează vasele de sânge. Pentru prepararea unui ceai ai nevoie de 10 grame de frunze uscate peste care se toarnă 150 ml apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară și se bea. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor.

Reglează glicemia cu plante: Urzica

Urzica este un adjuvant în diabetul zaharat, pe lângă faptul că este un puternic detoxifiant. Aceasta datorită vitaminelor B, E, K, flavonoidelor, fierului, calciului, magneziului și potasiului. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Reglează glicemia cu plante: Cicoarea

Cicoarea este una dintre cele mai cunoscute plante pentru efectele ei curative, încă din Antichitate. Planta protejează bila și ficatul. Pentru prepararea ceaiului de cicoare ai nevoie de două linguri cu rădăcină uscată peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se bea câte o cană după fiecare masă, în fiecare zi.

Reglează glicemia cu plante: Frunzele de afine

Afinele au în compoziția lor o substanţă numită mirtilină, care ajută la reducerea glicemiei. Ceaiul de frunze de afine se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă. Se bea zilnic timp de două săptămâni.

Reglează glicemia cu plante: Aloe vera

Aloe vera conține ingrediente active care curăță sângele de depunerile de grăsimi. Gelul sau siropul de aloe vera se găsește la plafar și se administrează conform prospectului.

Reglează glicemia cu plante: Anghinarea

Anghinarea stimulează secreția de insulină, iar ceaiul de anghinare se prepară astfel:peste o linguriţă cu plantă uscată se toarnă o cană cu apă clocotită. Se bea de două ori pe zi, timp de o lună.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Care sunt valorile normale ale glicemiei şi ce afecţiuni o modifică

Glicemia ridicată: 5 tratamente naturiste cu plante pentru glicemia mare

Semne pe care ți le dă corpul când te confrunți cu glicemia mărită