Plante care te protejează de razele soarelui

razele soarelui

Razele soarelui: plante care te protejează de razele soarelui

Prevenirea efectelor nocive ale razelor solare ar trebui să constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi în zilele de vară. Încercaţi, aşadar, să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a limita expunerea la soare, purtând haine lejere şi folosind creme cu factor de protecţie ridicat, de câte ori ieşiţi în soare.

Potrivit specialiştilor, aproape 75% dintre afecţiunile provocate de soare apar în timpul desfăşurării unor activităţi zilnice obişnuite: plimbarea, mersul cu maşina sau bicicleta. Celulele speciale ale pielii răspândesc un pigment închis la culoare, numit melanina, care asigură bronzul şi protejează celulele din interior de tendinţele distructive ale soarelui.

  • Aloe vera

Aloe vera este o plantă recunoscută din timpuri vechi pentru proprietăţile sale de a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Este indicată utilizarea ei după fiecare expunere solară. Efectele antiinflamatorii, nutritive, emoliente şi antibacteriene o fac foarte folositoare în prevenirea arsurilor solare.

  • Coenzima Q10

Coenzima Q10 pătrunde în straturile viable ale pielii şi contracarează cu precizie radiaţiile solare asupra pielii. Ceaiul verde consumat ca băutură sau supliment pentru dietă este cel mai bun protector împotriva razelor solare. Protejează celulele de efectele imediate şi calmeaza inflamaţiile. Studiile recent efectuate demonstrează că efectele oxidante ale unei substanţe din ceaiul verde sunt de 20 de ori mai puternice decât cele ale vitaminei E. Bărbaţii, femeile şi copiii trebuie să se folosească de acest scut protector pentru a contracara efectele nocive ale razelor solare.

  • Gălbenelele

Calendula (gălbenelele) este folosită în tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, inclusiv pentru arsurile solare. De asemenea, este folosită ca un remediu homeopat în doze corespunzătoare unei astfel de terapii.

  • Uleiul de susan

Potrivit dermatologilor, uleiul de susan reduce impactul razelor solare cu până la 30%, în timp ce uleiul de măsline, de cocos şi aloe vera blochează aproximativ 20% dintre aceste raze.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria