Răgușeala: 5 remedii care te scapă de răgușeală rapid

răgușeala

Răgușeala: 5 remedii care te scapă de răgușeală rapid

Răgușeala schimbă volumul vocii și se poate manifesta fie printr-o voce mai groasă sau subțire, fie printr-o voce slăbită. Vocea răgușită înseamnă o schimbare a vocii provocată de inflamarea laringelui și a coardelor vocale.

Atenție – înainte de a te trata e important să ții cont de anumite aspecte:

Nu bea băuturi acidulate, prea reci sau prea fierbinţi şi renunţă la fumat. Fereşte-te, de asemenea, de alimentele picante, pentru că îţi irită gâtul.

Remedii pentru a trata răgușeala:

  • Răgușeala – Mierea reduce inflamația

Mierea ajută la reducerea inflamației și ține gâtul umed. Mănâncă două lingurițe de miere, de trei ori pe zi.

  • Răgușeala – Usturoiul distruge bacteriile

Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice asupra gâtului. Acesta conţine alcină, un compus care distruge bacteriile. Un cățel de usturoi la fiecare masă, timp de 3 zile, te poate scăpa de tuse și gât umflat. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se transmite şi în lapte.

  • Răgușeala – Bea apă cu sare

Apa călduță cu sare este remediul cel mai utilizat și poate ameliora o durere de gât. Este recomandată ca metodă de dezinfectare rapidă. Poţi recurge la acest remediu natural, dar ai grijă la gâtul iritat.

  • Răgușeala – Lămâia te hidratează

Când eștti răgușit, mănâncă lămâie. Ajută la hidratarea gâtului și ameliorează durerea și inflamația. Totodată, vitamina C luptă împotriva împrăștierii infecției.

  • Răgușeala – Mușețelul reduce inflamațiile

Ceaiul de mușețel se recomandă în inflamațiile și iritațiile tractului respirator. Datorită proprietății antiseptice, calmează durerile și reduce inflamațiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, mușețelul se folosește și sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din două lingurițe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau două – trei căni pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Laringita: sfaturi şi remedii naturiste

Insuficienţa tiroidiană: simptome şi tratament