De ce probleme de sănătate te poți lovi dacă ai pulsul mărit

pulsul mărit

Pulsul mărit

Un puls semnificativ mai rapid faţă de normal este definit ca tahicardie.

Desi unele persoane nu prezintă întotdeauna simptome când au pulsul mărit, alte persoane pot simţi: ameţeală, dispneea (senzaţia de „lipsă de aer”) şi durere în piept.

Rata pulsului (rata inimii) reprezintă rata cu care bate inima.

Un puls normal este considerat atunci când valorile sale se situează între 60 şi 100 de bătăi pe minut.

Ritmul cardiac este controlat de impulsurile electrice produse în mod natural la nivelul nodulului sinoatrial, localizat în atriul drept al inimii (camera dreaptă superioară).

De ce probleme de sănătate te poti lovi dacă ai pulsul mărit – Insuficienţă cardiacă

Pe masură ce inima bate rapid, va fi pompată o cantitate mai mică de sânge.

Ca răspuns, inima va încerca să bată şi mai tare pentru a suplimenta lipsa de oxigen. In timp, acest fenomen devine si mai intens.

Atunci când inima nu este capabilă să pompeze sânge suficient şi să îndeplinească cerinţele corpului, poate să apară insuficienţa cardiacă.

De ce probleme de sănătate te poti lovi dacă ai pulsul mărit – Moartea subită

Există mai multe tipuri de tahicardie. Unele dintre acestea îşi au originea în atrii (camerele superioare ale inimii), în timp ce altele îşi au originea în ventricule (camerele inferioare).

In cazul în care tahicardia este situată la nivelul ventriculelor sau în cazul în care este prezentă fibrilaţia ventriculară (ventriculii se contracta anarhic, cu o frecvenţă foarte mare), impulsurile electrice anormale pot cauza o rată cardiacă crescută şi pot interfera cu capacitatea de pompare a sângelui de la nivelul inimii.

Tahicardia şi fibrilatia ventriculară reprezintă urgente medicale şi duc la încetarea funcţiei pompei cardiace, prăbusirea debitului cardiac şi a tensiunii arteriale. Aceste fenomene au ca şi consecinţă moartea subită.

De ce probleme de sănătate te poti lovi dacă ai pulsul mărit – Cheaguri de sânge

Un puls mărit poate favoriza ineficacitatea inimii de a pompa sânge. Acest lucru înseamnă că muşchiul inimii se contractă atât de tare, încât sângele rămâne în camerele inferioare ale inimii (ventricule).

Pe măsură ce sângele stagnează la acest nivel, se pot forma cheaguri de sânge. Un cheag de sânge la nivelul inimii poate bloca fluxul sangvin, ceea ce poate duce la infarct miocardic.

Dacă cheagul de sânge este pompat în afara inimii, poate merge prin arterele corpului. Un cheag de sânge ce rămâne blocat la nivelul unei artere a creierului diminuează fluxul sangvin şi oxigenarea de la acest nivel şi favorizează aparitia accidentului vascular cerebral.

De ce probleme de sănătate te poti lovi dacă ai pulsul mărit – Leşinuri

Pulsul mărit poate scade capacitatea inimii de a pompa sânge. Atunci când ţesuturile nu au suficient oxigen, pot să apară simptome precum ameţeala , leşin sau stare de leşin.

Dacă creierul nu primeste o cantitate suficientă de oxigen, poate să apară leşinul. Leşinurile frecvente pot reprezenta un pericol.

Acestea alarmează asupra faptului că la nivelul creierului este o cantitate insuficientă de oxigen şi poate duce la complicaţii ulterioare, precum leziuni ale creierului şi atac vascular cerebral.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

10 remedii naturiste pentru circulaţia sângelui (ritm cardiac, palpitaţii, aritmii etc.)

Murmur cardiac: primele 6 simptome ale suflului sistolic

Terapii naturiste pentru inimă(crize cardiace, aritmie, angine, tahicardie etc)

Aritmie: terapie naturistă şi regim

Alimentaţia pentru cardiaci

Ceai de chimen: bun pentru digestie, colesterol, ritm cardiac etc.