13 proprietăți terapeutice ale ridichilor

proprietăți terapeutice ale ridichilor doftoria

Proprietăți terapeutice ale ridichilor:
La fel ca majoritatea altor legume, ridichile au un conținut scăzut de calorii și, prin urmare, destul de hrănitoare. Există o varietate de avantaje de sănătate ale acestora.

1. Prevenirea cancerului:
Aceste legume crucifere conțin niveluri ridicate de antioxidanți și fitochimici, care reduc riscul de cancer. Prezența glucosinolaților previne și reduce efectul cancerului. Acestea sunt substanțe chimice naturale de plante care se rup în doi compuși în timp ce se digeră, adică indoli și izotiocianați. Acestea ajută toxinele din ficat, luptă împotriva efectelor cancerigenilor și pot inhiba creșterea celulelor tumorale. Includerea acestei legume în dieta dvs. zilnică poate reduce riscul de apariție a cancerului de sân, precum și a cancerului de colon și rectal.

2. Sănătatea cardiovasculară:
Ridichea posedă proprietăți antiinflamatorii mari datorită prezenței unei cantități mari de vitamina K. Aceasta ajută la prevenirea atacurilor de cord, a accidentelor cardiace și a altor afecțiuni cardiace. Ridichile sunt, de asemenea, surse excelente de folați, care ajută la stimularea sistemului cardiovascular.

3. Sănătatea oaselor:
Sunt o sursă importantă de calciu și potasiu, care sunt vitale pentru creșterea și întreținerea osoasă sănătoasă. Consumul regulat de ridichi inhibă afectarea articulațiilor, riscul de osteoporoză și incidența artritei reumatoide. Este, de asemenea, o excelentă sursă de calciu, un mineral care susține producția de țesut conjunctiv al organismului.

4. Sănătatea plămânilor:
Carcinogenii prezenți în fumul de țigară produc deficiență de vitamina A, având ca rezultat inflamația pulmonară, emfizemul și alte probleme pulmonare. Vitamina A conținută în ridichi ajută la menținerea plămânilor sănătoși prin contracararea acestui efect.

5. Digestia:
Conținutul ridicat de fibre din ridichi sprijină sistemul digestiv al organismului. Cercetările au demonstrat că glucozinolații pot ajuta, de asemenea, bacteriile benefice de la nivelul stomacului.

6. Previne ateroscleroza:
Prea mulți radicali liberi din organism provoacă oxidarea colesterolului rău și aglomerarea trombocitelor în corpul nostru, ducând astfel la ateroscleroză, o afecțiune care dăunează vasele de sânge. Vitaminele E, C și beta-carotenul din ridichi sunt antioxidanți excelenți care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Astfel, consumul regulat previne dezvoltarea și progresia acestei afecțiuni.

7. Tratamentul afecțiunilor comune:
Puterea curativă a ridichilor este benefică în prevenirea mai multor boli comune, cum ar fi lipsa foamei și a hemoroizilor. Consumul regulat de ridichi poate chiar vindeca pietre la rinichi dacă sunt suficient de mici.

8. Beneficiu pentru pierderea în greutate:
Ridichile au un conținut scăzut de calorii și, prin urmare, pot face parte dintr-un program eficient de scădere în greutate. Conținutul ridicat de fibre, pe de altă parte, reglează metabolismul, controlează greutatea corporală și susține un colon activ.

9. Vindecă astmul:
Proprietățile anti-inflamatorii ale ridichilor pot fi atribuite conținutului lor ridicat de vitamina C, care este un puternic antioxidant. Aceste proprietăți sunt eficiente în vindecarea astmului și în reducerea simptomelor astmului. Acestea pot diminua respirația șuierătoare.

10. Previne transpirația excesivă:
Transpirația este o problemă obișnuită, în special în lunile de vară. Sucul de ridichi este destul de benefic în a scăpa de mirosul neplăcut. Consumul de suc este în general bun pentru sănătate și, de asemenea, ajută la evitarea mirosului neplăcut al transpirației.

11. Întărește sistemul imunitar:
Ridichea joacă un rol important în funcționarea corectă a sistemului imunitar al organismului. Conținutul de beta-caroten din ajută organismul să producă membrane sănătoase.

12. Sănătatea ochilor:
Sunt o sursă bogată de luteină, un carotenoid care promovează sănătatea ochilor și previne bolile oculare precum degenerescența maculară și cataracta.

13. Beneficiile antioxidanților:
Ridichile sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C, vitamina A, vitamina E, mangan și beta-caroten. Rădăcinile sunt deosebit de bogate în vitamina C, în timp ce frunzele verzi sunt pline de toți acești antioxidanți. Acestea conțin, de asemenea, fitonutrienți complecși care stimulează activitatea antioxidantă, sporind astfel capacitatea lor de a combate radicalii liberi și de a preveni deteriorarea ADN a celulelor.