Primele semne care te atenționează că ai probleme cu rinichii

probleme cu rinichii

Probleme cu rinichii? Iată primele semne care te atenționează:

Oboseală permanentă deși dormi suficient?

Rinichii sunt responsabili cu energia ta, iar starea de oboseală resimțită în permanență se datorează producerii insuficiente de eritropietină.

Responsabilă cu producerea de celule roșii care transportă oxigenul către celule, corpul tău nu se mai poate oxigena suficient în lipsa acestui hormon și astfel apare senzația de oboseală.

Probleme cu rinichii: atenție la culoarea urinei

Tot în atribuțiile rinichilor stă și producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.

În cazul în care ai observat prezența sângelui în urină (hematuria), o culoare mult prea închisă sau apariția spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.

Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.

Probleme cu rinichii: atenție la gust

Da, gustul se află în strânsă legătură cu buna activitate a rinichilor, astfel că dacă aceștia nu mai funcționează corespunzător, toxinele nu se mai elimină și cauzează în felul acesta atât gustul metalic în gură cât și respirație urât mirositoare.

Lipsa poftei de mâncare apare și ea iar simplul miros de carne îți poate provoca senzația de greață.

Nu evita niciunul dintre aceste semne și mergi la medic din timp, este mai bine să previi o afecțiune decât să o tratezi.

Probleme cu rinichii: te confrunți cu inflamații

Când la nivelul rinichilor au apărut deficiențe, organismul uman are tendința de a nu mai elimina lichidele corespunzător, astfel că are tendința de a acumula mai ales în partea de jos a corpului.

Dacă brusc ai început să te trezești cu fața umflată mai ales la nivelul ochilor, picioare umflate, în special gleznele sunt umflate, mâinile sau oricare altă parte a corpului, nu ezita să mergi la medic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole :

Tratamente naturiste pentru rinichi

Rinichi polichistici: alimente permise şi tratament naturist

Simptome pietre la rinichi, cum le depistezi

Durerea de rinichi: cauze posibile, boli asociate şi tratamente recomandate