Probleme cu fierea? Tratamente naturiste pentru fiere

probleme cu fierea

Probleme cu fierea? Tratamente naturiste pentru fiere

Probleme cu fierea? Stresul, oboseala, diversele boli îi împiedică buna funcţionare. Aşa apar durerile de cap, ameţelile, greţurile şi vărsăturile, durerile vii în regiunea ficatului. Criza te pune la pământ şi nu este simplu să faci pace cu o bilă revoltată. Ea apare în special după mese copioase, cu tocături, mâncăruri grase, sosuri grele şi prăjeli.

Tratamente naturiste pentru probleme cu fierea:

O combinaţie eficientă este din ceai din muşeţel (10 g), albăstrele (30 g), mentă (frunze, 10 g), turiţa mare (planta, 10 g), rostopască (planta, 10 g), măceşe (15 g), mătase de porumb (15 g). Se prepară o infuzie din acest amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se beau două-trei căni pe zi.

Efecte excepţionale de drenaj au curele cu suc de ridiche neagră şi cu grepfrut. Prima e recomandată de două ori pe an, timp de trei săptămâni fiecare. Cealaltă, de 2-3 ori pe an, timp de 30 de zile, câte două-trei căni de suc pe zi. Pentru un rezultat cât mai bun, mesele compuse preponderent din crudităţi, pe cât posibil neprelucrate termic, vor fi luate la ore fixe, fiind urmate de minimum o jumătate de oră de repaus.

Amesteci, cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan sau de plastic, două ceşcuţe cu ulei de măsline presat la rece cu două ceşcuţe miere de albine şi două ceşcuţe suc de lămâie (coaja o dai prin maşina de tocat). Se ia câte o lingură cu o oră înainte de mesele principale. Tratamentul se poate repeta până la consumul a 600 ml de ulei.

Tratamente naturiste pentru probleme cu fierea:

Uleiurile volatile de brad, jneapăn şi izmă, câte 5 g din fiecare, amestecate în 75 g de ulei de floarea soarelui. Se administrează de 3 ori pe zi, câte 5 picături pe zahăr sau în puţină apă, înainte de masă. Acest tratament este indicat celor care au tendinţa de a depune în vezica biliară nisip.

O altă variantă poate fi din pelin (20 g), iederă (frunze, 20 g), hamei (20 g), turiţă mare (20 g), izmă (30 g). Se pun trei linguri din acest amestec într-un litru de vin de mere, se lasă să stea la rece o noapte, apoi se încălzeşte maceratul până aproape de pun-ctul de fierbere. Se ia de pe foc şi se lasă 3 minute să se depună plantele pe fundul vasului. Se bea de-a lungul unei zile, la fiecare oră, câte o lingură, în total cam de opt-nouă ori.

Tratamente naturiste pentru probleme cu fierea:

Anumite uleiuri pot fi de mare ajutor într-o criză de bilă. Iată o mixtură de uleiuri eficientă: ulei volatil de brad (5 g), ulei volatil de mentă (5 g), ulei de floarea soarelui (75 g). Se administrează de 3 ori pe zi câte 5 picături pe zahăr sau în puţină apă, cu 15 minute înainte de masă.

La fel de eficient este şi tratamentul cu tinctură de gălbenele, din care se ia câte o linguriţă diluată în apă, cu 20 de minute înainte de fiecare masă. O cură durează trei săptămâni şi are efect antiinflamator asupra colecistului, normalizează secreţia de bilă şi ajută la vărsarea ei în duoden. De asemenea, are efecte de stimulare a digestiei.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria