Tratamentele naturiste din plante pentru artroză

plante pentru artroza

Plante pentru artroză – Tratamentele naturiste din plante pentru artroză

Artrozele sunt forme de reumatism cronic degenerativ, care constau dintr-o uzură progresivă la nivelul încheieturilor, cu inflamarea şi degradarea cartilajelor articulare şi a capetelor îngroşate ale oaselor.

Aceste afecţiuni sunt mai frecvente la vârste de peste 50-60 de ani, paralel cu îmbătrânirea generală a ţesuturilor, îndeosebi la femei cu exces ponderal şi la persoane cu traumatisme locale, după eforturi fizice exagerate, mai ales la schimbarea vremii sau la primii paşi de dimineaţă.

Bolnavul are dureri articulare mari, mai frecvent la oasele de la picioare, şolduri şi coloana vertebrală care suportă întreaga greutate a corpului.

Artrozele se pot instala şi în alte părţi ale corpului şi anume la umeri, coaste şi, mai ales, la degetele mâinilor şi picioarelor.

Tratamentele naturiste din plante pentru artroză – uz intern:

Pentru uz intern, se recomandă a se consuma ceaiuri fierbinţi, cu infuzii sau decocturi din plante medicinale, cu proprietăţi antiinflamatoare şi activatoare a circulaţiei sanguine.

Plantele folosite în ceaiuri pot fi separate sau în amestecuri:

Tratamentele naturiste din plante pentru artroză – uz extern:

  • se recomandă comprese calde şi cataplasme pe încheieturile dureroase, cu efecte antiinflamatoare şi de activare a circulaţiei sângelui. Cel mai frecvent este uzitată făina de muştar negru (umezită cu apă fierbinte şi pusă, într-un săculeţ de pânză, pe locul dureros)
  • efecte bune au şi frunzele zdrobite de brânca-ursului, felii de ceapă, usturoi şi praz, flori de fân cosit, muşeţel şi gălbenele, paie tocate de ovăz, hrean ras (amestecat cu făină integrală), terci de cartofi, muguri de plop şi herbă de pedicuţă
  • extractele de castan sălbatic şi cele de coada-calului conţin cantităţi mari de siliciu, un oligoelement important pentru funcţionarea articulaţiilor
  • în cazuri mai grave se fac împachetări cu foi de varză crudă sau fiartă, urmate de împachetări cu parafină sau nămol de turbă

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria