7 plante otrăvitoare pe care nu trebuie să le țineți în casă

plante otrăvitoare

Plante otrăvitoare pe care nu trebuie să le țineți în casă

1. Crizantemele au frunzele și tulpina otrăvitoare, iar în urma expunerii prelungite la această plantă, la unele persoane pot să apară dermatite, deci face parte din categoria de plante otrăvitoare.

2. Leandrul este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuințe. Este bine totuși să o evitați atunci când vă decideți să vă luați flori pentru decorarea încăperilor din casă. Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze. Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ține în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.

3. Cyclamen este o plantă destul de cunoscută printre iubitorii florilor de apartament. Arată precum o fufă, iar frunzele sunt răsucite, de culoare verde-albicios. Florile acesteia sunt foarte frumoase – ele pot fi albe, violet și roșii. Din păcate și această floare are componente otrăvitoare: în acest caz, bulbii și rizomii. Datorită faptului că aceste părți stau în pământ nu sunt șanse foarte mari ca un copil să le înghită, însă în cazul animalelor acest lucru poate fi posibil, iar efectele nu vor fi deloc plăcute.

4. Hortensia, mai ales frunzele şi mugurii ei, poate provoca vărsături, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact chiar și atunci când îngrijesc planta, deci face parte din categoria de plante otrăvitoare.

5. Iedera. Știm cu toții această plantă ornamentală. Ce mulți nu cunosc despre ea este faptul că această plantă nu se ține în casă (mulți iși înfrumusețează cu ajutorul ei balconul). Dacă este înghițită, există riscuri foarte mari pentru oameni – de la dificultăți în respirație, vomă, convulsii, paralizie și chiar comă. Așa că, cel mai bine ar fi să renunțați la ea dacă se afla pe lista florilor pe care v-ați fi dorit să le aveți în locuință.

6. Rhododendronul este o plantă ce nu se ține în casă. Ea are toate părțile otrăvitoare. Dacă totuși o aveți în locuință și nu vreți să renunțați la ea, trebuie ținută cât mai departe de copii și de animalele de companie. Înghițirea vreunei părți ale plantei duce la efecte extrem de toxice.

7. Planta Flamingo. Deși este o floare extrem de rezistentă și poate supraviețui în interior pentru o perioadă lungă de timp, chiar în condiții vitrege, această plantă nu ar trebui ținută în casă. Planta Flamingo are substanțe otrăvitoare în toate părțile sale și acest lucru o face destul de periculoasă pentru animale și pentru copiii. În cazul intoxicării cu această plantă, apar simptome precum arsurile, răgușeala și dificultăți destul de mari la înghițirea mâncării.

Citește și articolele:

10 plante de dormitor pentru a vă ajuta să dormiți mai bine

De ce e bine să avem flori și plante în casă