Plante care alungă depresia și stresul cotidian

plante care alungă depresia

Plante care alungă depresia și stresul cotidian

Plante care alungă depresia: dacă treci printr-o perioadă cu stres mult, anumite plante te pot ajuta să îi faci față cu brio. Natura are foarte multe remedii care te așteaptă să le încerci.

Plante care alungă depresia și stresul:

Plante care alungă depresia și stresul: sunătoarea

Sunătoarea este sinonimă cu starea de calm, fiind folosită cu succes în combaterea stprilor de neliniște cât și pentru a favoriza somnul. Dacă te confrunți cu stări de nervozitate sau insomnie poți apela la tinctura de sunătoare, deși trebuie menționat că această plantă interacționează cu anumite medicamnet motiv pentru care trebuie consultat medicul curant cu privire la acaesta.

Plante care alungă depresia și stresul: Ienupărul

Această plantă conține o serie de uleiuri volatile ce oferă reale efecte terapeutice organismului uman. Indiferent că ai probleme cu insomnia, stresul sau stările de anxietate, uleiul extres din fructele de ienupăr anihilează aceste stări oferind un confort sporit. Se poate consuma atât sub formă de ceai, cât și sub formă de tinctură sau chiar boabe mărunțite ce ot fi adăugate în apa de baie pentru a îndepărta tensiunea musculară. Folosit în aromoterapie, uleiul de ienupăr ajută la eliminarea toxinelor și al purificarea aerului, inducând o stare de bine.

Plante care alungă depresia și stresul: Roinița

Insomniile care apar la persoanele depresive pot fi tratate cu roiniţă, plantă cu efecte sedative. Este şi un tonic excelent. Bei 2 căni cu ceai, dimineața și seara. Ceaiul îl obții dintr-o lingură de plantă mărunțită la 200 ml de apă. Poţi lua, de asemenea, şi tinctură, câte o linguriţă dizolvată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Plante care alungă depresia și stresul: Busuioc

Una dintre cele mai bune plante pentru a combate depresia, stresul și stările anxioase, busuiocul combate secreția în exces de cortizol, ajutându-l astfel să se adaptaje condițiilor din jur. În cazul asteniilor, mai ales când se face trecerea de la un anotimp la altul, busuiocul combate depresia, starea de astenie cât și pe cea de anxietate. De asemenea poate fi consumat atât sub formă de ceai, tinctură sau aromoterapie. Frunzele proaspete de busuioc dacă alegi să le mesteci vei obține exact același efect ca la guma de mestecat.

Plante care alungă depresia și stresul: Valeriana

Una dintre cele mai utilizate plante medicinal din lume,valeriana şi-a dovedit eficienţa şi în ameliorarea simptomelor depresiei. Conţine ulei volatil, acid valerianic și izovalerianic, alcaloizii care au un efect calmant, de aceea e indicată în cazul stărilor de anxietate şi a insomniilor. Se administrează sub formă de infuzie, de două ori pe zi. O obții dintr-o linguriță de rădăcină de valeriană uscată, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Lași la infuzat 10-15 minute. Poți lua și capsule cu extract de valeriană, de trei ori pe zi, timp de o lună.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria