5 plante anti-oboseală

plante anti-oboseală doftoria

Plante anti-oboseală

Tine minte aceste soluții fabuloase, care pot alunga oboseala ca prin minune, fără să te suprasolicite asa cum fac cafeaua sau alte energizante.

Măceșe
Consumate sub formă de infuzie ori sirop amestecat cu miere, măceșele sunt energice și revitalizante. Administrat profilactic, tratamentul previne instalarea oboselii fizice și intelectuale.

Busuiocul
Administrat sub formă de tinctură, câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, busuiocul stimulează sistemul imunitar și alungă oboseala.

Coacăze negre
Stoarce 4-5 pumni de bobite și bea sucul obținut. 1-2 pahare pe zi vreme de 5-7 zile, te vor ajuta să-ți recapeți tonusul. Dacă nu găsești coacăze proaspete, poți cumpăra de la magazinele naturiste sirop gata preparat, recomandat mai ales în perioadele extenuante.

Cătina
Prepara un ceai din bobite de cătină și bea zilnic 2-3 căni, îndulcit cu miere. Pentru un efect rapid, fă o cură de 2 săptămâni cu ulei de cătină, de la farmacie.

Ginseng
Nu îl poți găsi decât la farmacie, sub formă de tablete sau de ceai. Ginsengul este un remediu de senzație împotriva oboselii.