5 plante medicinale pentru accelerarea metabolismului

accelerarea metabolismului doftoria

Accelerarea metabolismului

Una dintre cele mai comune și mai simple modalități de a stimula metabolismul este prin includerea exercițiilor regulate în rutina dumneavoastră. Pe măsură ce pierdeți grăsimea și construiți mai multa masă musculară, veți da automat un impuls semnificativ metabolismului dumneavoastră. Pe măsură ce stamina creste, metabolismul tău accelerează. Cu toate acestea, cei cu un metabolism lent ar putea fi nevoiți să efectueze unele modificări alimentare pentru a stimula metabolismul lor. In timp ce exercițiile obișnuite și mâncatul unei diete echilibrate pot merge sigur în creșterea ratei metabolice, adăugarea unor ingrediente pe bază de plante în dieta ta poate aduce o diferență majoră. Citiți lista de ingrediente naturale care sunt excelente pentru asigurarea unui metabolism mai rapid.

1.Scorţişoară

Îți accelerează metabolismul prin folosirea carbohidraților și împiedică organismul să stocheze grăsimea. Consumați ceai de scorțișoară de câteva ori într-o zi, mai ales după o masă bogată în carbohidrați. Această plantă ayurvedică veche este excelentă pentru stimularea staminei, metabolismului și combaterea insomniei. Ajută la echilibrarea hormonilor și poate vindeca chiar și problemele tiroidiene, ajutându-vă să pierdeți în greutate. Pudra poate fi amestecată cu lapte și consumată de două ori pe zi.

2.Curcumă

Au fost scrise multe despre proprietățile sale miraculoase pentru sănătate. Curcumina prezentă în turmeric ajută la arderea eficientă a grăsimilor și la creșterea metabolismului.

3.Cuișoare

Acest remediu este extrem de eficient pentru pierderea în greutate. Îmbunătățește metabolismul și facilitează arderea caloriilor. Fierbeți o linguriță de cuișoare într-un pahar de apă și beți ceaiul dimineața pe stomacul gol pentru rezultate optime.

4.Piper negru

Adăugarea piperului negru la dieta dvs. regulată este probabil cea mai ușoară cale de a vă stimula metabolismul. De la ouăle de dimineață până la supă, puteți adăuga piper negru la aproape totul. Doar o linguriță de piper negru la mese vă va ajuta să vă consolidați metabolismul. Piperina aflată în piper merge bine cu curcumina prezentă în turmeric și dă sănătății dumneavoastră un impuls foarte necesar.

5.Schinduful

Semințele de schinduf sunt o bună sursă de fibre mucilaginoase care calmează și protejează tractul digestiv de la deteriorare. Tonice și antioxidante, semințele de schinduf ajută și la stimularea metabolismului. Luați o linguriță de semințe de schinduf, le îmbibați peste noapte într-o ceașcă de apă și consumați apa pe stomacul gol în dimineața următoare. Puteți chiar să consumați semințele înmuiate sau să le lăsați și să le consumați mai târziu.