Cea mai bună plantă pentru oboseală intelectuală și fizică

plantă pentru oboseală

Cea mai bună plantă pentru oboseală intelectuală și fizică

Plantă pentru oboseală intelectuală și fizică: se cunosc trei tipuri de vanilie: Burbon-Madagascar, mexicană și Tahitiană. Este al doilea cel mai scump condiment din lume, după șofran. Vanilia este folosită încă din Antichitate, nu doar pentru gustul ei dulce și aromat, ci și pentru calitățile ei. Este considerată atât mirodenie, cât și condiment.

Cea mai bună plantă pentru oboseală intelectuală și fizică

Păstaia de vanilie îmbogățește gustul și aroma cremelor, budincilor, înghețatei, prăjiturilor, băuturilor sau sosurilor. Calitatea și aroma vaniliei variază în funcție de locul unde a fost cultivată, deoarece unele zone produc boabe cu un conținut mai mare de vanilină.

Extractul de vanilie conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, calciu, magneziu, mangan, zinc, potasiu, fier etc. Vanilina conținută de vanilie este un antioxidant puternic care ajută în cazul bolilor cardiace rezultate în urma stresului. Așadar, vanilia protejează inima, dar reglează și metabolismul, alungă oboseala fizică și intelectuală, frica și stările depresive, este un stimulent al sistemului nervos, asigură o digestie ușoară, are efect analgezic, este benefică în cazul durerilor de stomac, cap, reumatism, mușchi, oferă protecție majoră împotriva oxidării proteinelor și peroxidării lipidelor, întărește sistemul imunitar, ajută la arderea caloriilor, favorizând astfel pierderea în greutate. Are efecte benefice și împotriva bolilor canceroase.

Cea mai bună plantă pentru oboseală intelectuală și fizică: cum o putem consuma

Lichior de vanilie

Ingrediente: 500 grame de zahăr, 750 ml de apă, 1 baton vanilie, 500 ml alcool de 90 de grade, un vârf de cuțit de tanin.

Mod de preparare: Se lasă batonul de vanilie la macerat în alcool timp de 14 zile, apoi se amestecă cu siropul făcut din zahăr și apă, se filtrează și se pune în sticle.

Coșulețe cu vanilie

Ingrediente: 30 de coșulețe tip vafe gata preparate, 2 pliculețe budincă vanilie, 1 litru lapte, vanilie, 100 ml smântână, 100 g zahăr, 2 kiwi, 1 banană, 1-2 portocale sau mandarine, 1 plic gelatină transparentă, 1 ceașcă zeamă de compot.

Mod de preparare: se amestecă budinca cu laptele și zahărul și se pune la fiert la foc potrivit până se îngroașă, apoi se adaugă smântâna și vanilia. Gelatina se prepară cu zeama de compot timp de 30 de secunde pe foc mic. Fructele se taie cuburi sau felii. Se pune cremă de vanilie într-un poș si se umplu coșulețele, se decorează cu fructe, apoi se pune câte o linguriță de gelatină, se pun la frigider pentru 30 de minute, apoi se pot servi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole