Pielea: metode de curăţare şi detoxifiere

Pielea metode de curăţare şi detoxifiere doftoria

Pielea: metode de curăţare şi detoxifiere

Pielea este cel mai mare organ al corpului având o contribuţie majoră în detoxificare. Cremele de proastă calitate pot duce la îmbâcsirea porilor, împiedicând astfel procesul natural de detoxificare. După duş se recomandă aplicarea pe piele numai a uleiului de cocos  care are efect de protejare, hidratare, şi catifelare a pielii fără să-i împiedice funcţiile de respiraţie şi detoxificare. Este foarte indicată perierea uscată a pielii în fiecare dimineaţă înainte de duş. Perierea se face cu o perie de corp, timp de 2 minute, pe tot corpul, cu mişcări circulare.

De două ori pe săptămână fă-ţi o şedinţă de exfoliere după următoarea reţetă: pune într-un borcan sare de Himalaya fină (sau sare de mare fină), acoperă toată sarea cu ulei de migdale plus câteva picături de ulei esenţial favorit. Se lasă sarea în ulei peste noapte şi se foloseşte a doua zi. Pentru varianta mai puţin scumpă de exfoliere, amestecă zaţ de cafea cu puţină miere. Se poate prepara o cantitate mai mare pentru a o folosi de mai multe ori. In cadă, sau în duş, se aplică compoziţia pe pielea udă şi se masează uşor şi circular timp de câteva minute. Se limpezeşte bine şi nu se mai spală cu niciun săpun sau gel de duş.

Zonele de perspiraţie se pot spăla cu săpun sau gel de duş natural (fără chimicale). După exfoliere, dar şi după orice duş sau baie se aplică ulei de cocos pe pielea uscată (borcanele de ulei de cocos mai mari sunt mai rentabile la preţ decât cele mici). Ideal este să termini duşul sau baia cu o alternanţă de apă fierbinte-apă rece. Aceasta va retrezi terminaţiile nervoase de pe suprafaţa pielii pentru menţinerea unui tonus şi aspect întinerit al pielii şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. De preferat este ca după duş, aplicarea deodorantului să se facă la 5-10 minute după ce porii se închid pentru a evita absorbţia metalelor grele din spray.