Păr frumos cu ajutorul bananelor

Păr frumos cu ajutorul bananelor doftoria

Păr frumos cu ajutorul bananelor

Bananele sunt fructele pe care le găsim în orice anotimp şi deşi sunt printre cele mai consumate fructe de pe planetă – după mere şi portocale – ele rămân în categoria fructelor exotice. Bananele sunt o sursă bună de nutrienți, fiind extraordinar de bogate în fibre şi potasiu, mineral fundamental unei bune activităţi a organsimului. Nutritive şi gustoase, bananele recunoscute ca alimente benefice pentru organism au şi câteva utilizări surprinzătoare în rutina de înfrumuseţare. În plus, bananele sunt alimentele cu cel mai intens efect reparator și condiționant pentru păr.

Mască cu banane pentru păr mătăsos

Ai nevoie de 1-2 banane (chiar 3, în cazul în care ai părul foarte lung și des), lapte integral (cât să dilueze bananele pasate cu blenderul), 2 linguri de miere și un gălbenuș de ou (dacă ai părul deteriorat).

Pasează bananele cu blenderul până ce obții o pastă omogenă și adaugă apoi treptat restul ingredientelor. Aplică masca pe părul uscat și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește părul cu apă din abundență și șamponează ca de obicei.

Mască hrănitoare cu banane pentru păr hidratat

Pisează o banană şi toarnă în piureul format două linguriţe de vitamina E sau sparge câteva capsule de suplimente de vitamina E şi toarnă conţinutul în masca ta. Vitamina E este o adevărată comoară pentru părul şi pielea ta, fie că este inclusă în dieta ta zilnică, fie că este aplicată extern.

Mască reparatoare cu banane pentru păr deteriorat

Uleiul de argan este unul dintre cel mai intens hidratante şi reparatoare uleiuri vegetale. Ajută la repararea firului de păr şi îl învăluie într-o peliculă protectoare.

Pisează 2 banane și adaugă 2 lingurițe de ulei de argan. Aplică pasta obținută pe părul uscat și las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește părul cu apă din abundență și șamponează ca de obicei.