Oreion: simptome, tratamente naturiste și recomandări

oreion

Oreion: simptome, tratamente naturiste și recomandări

Oreion simptome

Oreionul este o infecție virală extrem de contagioasă ce începe cu o senzație generală de disconfort, urmată de o inflamare dureroasă a glandei salivare pe o parte a feței. Cea mai mare complicație este orhita – umflarea testiculelor, care apare la 25% dintre băieții care se îmbolnăvesc de oreion și poate degenera în infertilitate. Oreionul este o infecție virală extrem de contagioasă ce începe cu o senzație generală de disconfort, urmată de o inflamare dureroasă a glandei salivare pe o parte a feței.

Oreion tratamente naturiste

Sucul de ananas, bogat în enzima bromelaină, antiinflamator și cu un conținut natural ridicat de zaharuri, va fi de folos.
Totodată, omleta, orezul, pastele, cartofii piure, banalele, pot fi incluse în regimul alimentar.

  • Oreion: amestec de turiță, cimbru și gălbenele

Glandele inflamate pot fi ameliorate cu un amestec de turiță, cimbru și gălbenele. Se amestecă cantități egale de plante și se prepară o infuzie (două lingurițe plante la o cană cu apă clocotită). Se îndulcește cu miere și cu un vârf de praf de chili sau paprica.

  • Oreion: ceai de echinacea

De asemenea, poți combate infecția cu ceai de echinacea. Infuzia din balsam de lămâie sau sunătoarea poate fi utilizată extern, în comprese aplicate pe față și pe gât, precum și pentru spălarea glandelor umflate. Mușețelul și levănțica au efect calmant și ajută la eliminarea durerii.

  • Oreion: recomandări

Este dificil să asiguri copilului un aport caloric adecvat, de aceea, alimentele moi sau date prin mixer sunt cele mai bune. Este bine să dai copilului sucuri de legume diluate cu apă caldă, suc de mere sau pere, piure de morcovi sau cartofi, iaurt amestecat cu miere, sucuri din fructe proaspete, non-acide.

Atenție!

În cazul copiilor care au fost diagnosticați cu acest tip de boală, se recomandă repaus la pat. De asemenea, în timpul episoadelor febrile, se va evita administrarea de aspirină.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria