Ochii roşii: afecţiuni care se manifestă prin acest simptom

ochii roşii

Ochii roşii: afecţiuni care se manifestă prin acest simptom

Chiar dacă ai ochii roşii aceast lucru nu este o problemă foarte deranjantă, dar această neplăcere poate fi semnalul unor afecţiuni la care cu siguranţă nu te-ai fi aşteptat.

  • Ochii roşii poate fi simptomul pentru Hipertensiune

Hipertensiunea reprezintă o creștere a tensiunii arteriale şi apare atunci când valoarea acesteia depășeste 140/90 mmHg (mai exact 14 cu 9). Cercetătorii susțin că unele persoane care suferă de hipertensiune pot avea și roșeață la nivelul ochilor. Explicația? Tensiunea mărită produce dilatarea sau chiar spargerea vaselor de sânge, lăsând urme de roșeață pe albul ochiului.

  • Ochii roşii poate fi simptomul pentru Conjunctivită

Conjunctivita este o inflamaţie sau infecţie a stratului de protecţie care acoperă partea din faţă a ochiului. Aceasta se manifestă prin extinderea şi dilatarea vaselor de sânge şi este o afecţiune care foarte rar poate da complicații care să afecteze vederea.

Care sunt principlale simptome ale conjunctivitei

Pe lângă principalul simptom care este reprezentat de înroşirea albului ochilor mai pot apărea și alte neplăceri cum ar fi:

  • pleoape umflate şi roşii
  • lăcrimare excesivă
  • senzaţia de mâncărime sau de arsură la nivelul ochilor
  • scurgeri ale ochilor
  • sensibilitate la lumină

Tratamentul pentru conjunctivită

Pentru un tratament eficient împotriva conjunctivitei este necesar să te prezinţi medicul oftalmolog. De asemenea, important este să menții igiena oculară.

  • Ochii roşii poate fi simptomul pentru Blefarită

Blefarita este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea pleoapelor, mâncărimea ochilor, apariţia unor cruste pe gene, sensibilitatea la lumină, dar şi descumarea pielii din jurul ochilor.

Principalii factori care duc la apariția acestei probleme sunt: nepurtarea ochelarilor (atunci când există indicație), infecţiile oculare, poluarea, praful, diabetul zaharat, uscăciunea ochilor, umiditatea, dar şi unele produse cosmetice.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tulburări oculare: principalele afecţiuni ale ochiului

Legătura dintre culoarea ochilor și diverse afecțiuni

Ce afecțiuni posibile sunt anunțate de mâncărimea ochilor