Ochelari de soare: importanța lor și cum îi alegem

ochelari de soare

Ochelari de soare: importanța lor și cum îi alegem

Razele soarelui pot fi nocive pentru sănătatea oculară, de aceea e important să nu uiți de rolul ochelarilor de soare. Ochelarii de soare nu reprezintă doar un accesoriu la modă, ci și o soluție sigură împotriva razelor ultraviolete (UV).

Dar de ce trebuie neapărat să purtăm ochelari de soare? În primă fază am putea spune că purtatul ochelarilor ne protejează de lumina puternică, de vânt şi de praf. Ei bine, acestea nu sunt singurele beneficii pe care ni le aduc acești ochelari de soare, ci îi putem numi, de asemenea, soluţia sigură care ne ajută să prevenim afecţiunile oculare provocate de razele UV (razele ultraviolete).

Poţi preveni Cataracta cu ochelari de soare

Cristalinul, adică lentila ochiului, poate fi afectată, de asemenea, de razele ultraviolete (UV). Specialiștii susțin că expunerea îndelungată fără protecţie poate să contribuie la apariţia cataractei.

Poţi preveni Keratita cu ochelari de soare

Corneea fiind cea mai expusă razelor solare este prima care poate fi afectată. Lezarea ei este cunoscută în termeni medicali sub numele de keratită (arsura provocată de expunerea îndelungată la soare). Problema necesită îngrijiri medicale de specialitate şi se manifestă prin durere puternică, vedere înceţoşată, înroşirea ochilor, lăcrimare.

Cum să ne alegem ochelarii de soare?

Chiar dacă, de cele mai multe ori, ochelarii de soare sunt consideraţi un accesoriu, este foarte important să ştiţi că alegerea lor este la fel de importantă precum cea a ochelarilor de vedere.

Cele mai importante caracteristici ale în alegerea corectă a ochelarilor de soare sunt:

  • protecţia faţă de razele ultraviolete (care trebuie să fie de minimum 85%)
  • calitatea lentilei
  • rezistenţa lor şi chiar a ramelor, astfel încât în cazul unui accident să nu ne rănim

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

E bine să stai la soare? Argumente pro și contra

Plante care te protejează de razele soarelui

Tulburări oculare: principalele afecţiuni ale ochiului