Mergi desculț, în șlapi? Obiceiuri care îți pot afecta picioarele

obiceiuri care îți pot afecta picioarele

Obiceiuri care îți pot afecta picioarele. Mergi descult, în șlapi, nu faci sport în echipament adecvat? Acestua sunt obiceiuri care îți pot afecta picioarele!

Scapă de kilogramele în plus, acestea pot afecta picioarele

Cercetările au arătat că excesul de greutate poate crește riscul apariției unor afecțiuni, cum sunt inflamația tendonului și osteoartrita. Dacă te lupți cu kilogramele în plus, dar ești preocupată de mișcare, poți să încerci să te implici în activități cu impact redus asupra picioarelor, cum sunt înotul, gimnastica în apă sau yoga.

Obiceiuri care îți pot afecta picioarele: mersul desculț

Mersul fără încălțăminte pe o suprafață tare, plană (cum sunt podelele din casă) poate afecta structura picioarelor, favorizând apariția durerilor comune,cum sunt cele cauzate de purtatul pantofilor cu toc și chiar a durerilor de genunchi.

Nu faci sport în echipament adecvat si acest lucru afectează picioarele

Dacă te-ai apucat de fitness sau de un alt sport, asigură-te că încălțămintea este una potrivită. Alege o pereche confortabilă, în care glezna să se simtă bine.

Porți balerini și șlapi, acest obicei poate afecta picioarele

Această încălțăminte plată nu este recomandă de specialiști, care spun că, deși este confortabilă, poate favoriza apariția fasciitei plantare (durere și inflamație în picioare), dureri de genunchi, tendinita ahileană ori dureri de spate. Ortopezii explică faptul că acest tip de încălțăminte dăunează picioarelor, întrucât nu este prevăzută cu barete de susținere și pentru că în timpul mersului se mulează pe laba piciorului. Așadar, degetele se încleștează și astfel apare durerea. Dacă totuși preferi să porți încălțăminte fără toc, optează pentru cea cu talpă ortopedică.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Transpirația picioarelor: ce afecțiuni ascunde și care sunt cauzele

Ce boli se văd prima oară la picioare şi rămân neobservate

5 rețete de înmuiere pentru picioare obosite și revigorare

9 sfaturi pentru dureri de picioare

5 Metode pentru a elimina mirosul picioarelor