Nuci cu miere: beneficii și contraindicații

nuci cu miere

Nuci cu miere

Nucile cu miere pot înlocui numeroase medicamente.

Combinația îți asigură necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi și carbohidrați, acționând benefic asupra organismului.

Pentru acest remediu natural, ai nevoie de jumătate de kilogram de miere și jumătate de kilogram de miez de nucă măcinat.

Adaugă și sucul de la o lămâie și gata. Ingredientele trebuie amestecate bine, iar din compoziția obținută poți lua câte o linguriță de trei ori pe zi.

Miezul de nucă este foarte benefic pentru organism.

În primul rând, reduce inflamația în bolile de piele precum psoriazisul sau eczema, datorită concentrației mare de grăsimi.

În plus, conținutul de vitaminele A și E protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea. Antioxidanții din nuci ajută și la scăderea colesterolului rău.

Consumate regulat, nucile previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene, deoarece întăresc sistemul imunitar.

Nucile sunt foarte bune și pentru creier, datorită concentrației ridicate de Omega 3. Numeroase studii au arătat că aceste alimente reduc riscul apariției bolii Alzheimer.

Nuci cu miere

Dacă ești constipată, nucile te pot ajuta să îți îmbunătățești digestia, deoarece au efect laxativ.

Sunt bune și dacă vrei să slăbești, deoarece îți dau senzația de sațietatea și te fac să scapi de poftele nesănătoase.

Amestecul tratează și insomnia și te ajută să te vindeci de ulcer. Pentru această problemă de sănătate, tratamentul natural trebuie preparat altfel.

Ai nevoie de 20 de grame de miez de nucă pisat, pe care trebuie să le amesteci cu apă fiartă. Vei obține un fel de lapte în care trebuie să adaugi 2 lingurițe de miere.

Dacă ai probleme cu stomacul, bea câte 2-3 lingurițe din această băutură cu câte o oră înainte de fiecare masă.

Dacă ai tensiune, este recomandat să iei consumi aproximativ 100 de grame de nuci cu miere în fiecare zi, timp de 45 de zile.

Combinația te scapă și de durerile de cap. Împotriva acestei afecțiuni trebuie să iei două lingurițe din tratamentul natural pe zi.

Lupta cu anemia. Ai nevoie de 500 g miere, 500 g nuci pisate şi de sucul de la o jumătate de lămâie.

Ingredientele se amestecă şi se lasă într-un borcan închis ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună.

Consumul de miere cu nuci mai ajută la: reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei venoase, combaterea disfuncţiilor erectile la bărbaţi.

Nuci cu miere

Contraindicații: Alergia la nuci.

Contraindicațiile generale ale mierii sunt: diabetul zaharat şi renal, hipertiroidia, obezitatea, hipercolesterolemia şi desigur alergia la miere.

O persoană care suferă de diabet fără să ştie sau care este predispusă la o asemenea boală, consumând miere în mod regulat poate face după câteva luni un diabet zaharat incurabil cu urmări din cele mai grave.

De la caz la caz, contraindicațiile speciale ce nu se încadrează într-un tipar standard, apar în funcție de intoleranță, lipsa de răspuns sau răspunsul paradoxal al bolnavului la o anumită varietate de miere.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

Mierea! Avantaje și dezavantaje! Miere vs. Zahăr!

Miere cu scorţişoară pentru un sistem imunitar puternic

11 motive să îți începi ziua cu o linguriță de miere

Nucile, cum se prepară şi consumă

Cum să faci unt de nuci

Ce beneficii îţi aduce consumul de nuci și în ce tratamente poate fi de folos