Nod în gât: cauze posibile, tratamente naturiste recomandate

nod în gât

Nod în gât: cauze posibile, tratamente naturiste recomandate

Nod în gât: cunoscută în termeni medicali și ca globus pharyngeus, se pare că senzația de nod în gât are tendința de a apărea și dispărea de la sine, în unele cazuri. Astfel că, atunci când mănânci sau bei ceva, nu te deranjează absolut nimic, deși nodul tot acolo se simte.

Pe nepusă masă te confrunți cu o senzație de constricție la nivelul gâtului ce te face să afirmi că ai un nod în gât, însă în realitate, la o simplă examinare a gâtului nu iese în evidență niciun fel de formațiune care să împiedice procesul de înghițire.

Nod în gât: cauze posibile

De cele mai multe ori, primele semnale ale acestui nod în gât apar atunci când îți înghiți saliva sau înghiți în sec. Potrivit studiilor, 1 din 20 de persoane se confruntă cu această senzație care afectează atât femeile cât și bărbații.

Deși nu este o regulă, apare mai ales la persoanele de vârsta mijlocie, iar cauzele pot fi diverse: stres, emoții, atacuri de panică, nevroze sau chiar administrarea anumitor medicamente precum antihistaminicele și antihipertensivele.

Există cazuri în care atunci când ești răcit, sau ai luat o viroză respiratorie, datorită obstrucționării căilor respiratorii să apară această senzație de nod în gât.

În primul rând, este necesar să mergi la medicul specialist pentru a vedea exact din ce cauză apare această senzație și ce tratament ar trebui să urmezi.

Nod în gât: tratament medicamentos

Tratamentul clasic presupune administrarea de sedative, anxiolitice sau tratamentul afecțiunii cauzante și aici ne referim la amigdalită sau laringită.

Nod în gât: tratamente naturiste recomandate

Se poate încerca și varianta naturistă pentru a scăpa de această senzație, astfel că se recomandă ședințe de acupunctură, reflexoterapie, kinetoterapie, gimnastică medicală și bineînțeles masajul de relaxare.

Este foarte important ca, după o zi destul de grea la serviciu, să găsești o soluție prin care să te detașezi și să te relaxezi. Poți să faci o baie caldă sau un ceai, să vizionezi un film ori să profiți de timpul liber și să dormi.

În cazul senzației de nod în gât se recomandă ceai de păducel, valeriană sau chiar și de brad. Atât la valeriană cât și la brad se poate folosi și tinctura. Este bună și aromaterapia.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Infecții dentare: principalele simptome ale infecțiilor dentare

Şoc anafilactic: tratament, cauze, factori de risc, simptome şi manifestări