5 Motive să renunți la carne

motive sa renunti la carne

Motive să renunți la carne?  Chiar dacă nu o elimini definitiv din meniu, totuși e bine să reduci consumul zilnic și să ai măcar 2 zile pe săptămână în care să o excluzi din farfurie. Motivele sunt următoarele:

  • Ingreunează digestia. Persoanele care mănâncă mai puțină carne au o digestie mai bună, mai ales dacă o înlocuiesc cu surse vegetale de proteine, precum ciupercile.
  • E plină de hormoni. Pe lângă faptul că animalelor li se administrază antibiotice pentru a nu se îmbolnăvi din cauza condițiilor în care trăiesc, motiv de îngrijorare sunt mai ales hormonii de stres. E dovedit că animalele simt panică în momentul în care sunt sacrificate, prin urmare hormonii de stres eliberați în sângele lor se regăsesc din plin în carnea pe care o consumăm.
  • Crește riscul de gută și pietre la rinichi. Guta este cunoscută ca boala regilor sau a marilor consumatori din carne. Vinovat este acidul uric din compoziția ei.
  • Este cancerigenă. Cancerul gastric, colorectal și pancreatic sunt mai frecvente la persoanele care mănâncă frecvent carne, în special din cea roșie. Grăsimile animale sunt periculoase pentru inimă.
  • Iți poți diversifica dieta. Dacă renunți la carne, ai ocazia să descoperi alte produse interesante pe care, poate, nu le consumi în mod obișnuit, sau să crești porțiile de legume din meniu.