7 motive pentru a mânca ciocolată

motive pentru a mânca ciocolată doftoria

Motive pentru a mânca ciocolată

Nu ar fi frumos să mănânci ciocolată în fiecare zi ca parte a unei diete sănătoase? Eu aș fi încântată. Și nu ar fi minunat dacă cardiologul ți-ar recomanda și el? Un anumit tip de ciocolată este de fapt bun pentru tine.

O componentă a ciocolatei cunoscute sub numele de cacao, care provine din semințele unui copac care se dezvoltă în câteva regiuni tropicale specifice lumii, mai ales în Mexic și America de Sud. Este ingredientul de bază în majoritatea formelor de ciocolată, dar vă recomand să mâncați cacao în stare brută, înainte de a adăuga ciocolată neagră, ciocolată albă și toate celelalte tipuri de zaharuri suplimentare (zaharurile sunt rădăcina răului alimentar). Adăugarea de lactate pentru a crea ciocolată cu lapte este și mai gravă.

Adevărul este că cacao are multe substanțe nutritive și beneficii dovedite pentru sănătate. Statul brut de cacao este forma pe care ar trebui să o mâncăm. Nu recomand să consumați alte forme de ciocolată. Cacao este considerat o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi procianidinele și flavanoidele, care pot conferi proprietăți anti-îmbătrânire. De asemenea, conține un nivel ridicat de flavonoide, în special epicatechină, care poate avea efecte benefice cardiovasculare.

Alte beneficii pentru sănătate ale cacao includ:

Crește vasodilatația dependentă de oxidul nitric, care este bună pentru tensiunea arterială.
Crește fluxul coronar, care vă ajută inima.
Reduceți reactivitatea trombocitelor, ceea ce reduce riscul de evenimente coronariene.
Scăderea stresului oxidativ. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării celulare și a colesterolului.
Scăderea tensiunii arteriale, care vă reduce riscurile de boli de inimă, boli de rinichi, probleme oculare și chiar unele forme de demență.
Scăderea mortalității, ceea ce înseamnă că trăiți mai mult.
Îmbunătățește rezistența la insulină și reduce nivelul de insulină, două componente ale diabetului care este legată de aproape orice boală.