4 tipuri de alimente care pot declanșa migrene

migrene cauzeaza migrena doftoria

Migrene: 4 tipuri de alimente care pot declanșa migrena

Prin urmărirea episoadelor de migrene si dureri de cap, este posibil să puteți identifica anumite alimente care vă declanșează durerile de cap. Săritul peste mese și înfometarea pot duce la declanșarea migrenelor. De asemenea, murăturile, smochinele, mezelurile și ciocolata pot favoriza apariția acestora.

  • 1. Înghețata

Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă și de scurtă durată. De asemenea, această durere se poate produce și în momentul expunerii bruște la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheață sau consumul constant de înghețată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute.

  • 2. Anumite brânzeturi

Brânza cu mucegai poate provoca dureri de cap deoarece conține tiramină, un aminoacid prezent mai ales în alimentele fermentate sau procesate. Tiramina cauzează creșterea presiunii sângelui, precum și modificări ce duc la apariția migrenelor. Cu cât brânza este mai veche, cu atât procentul de tiramină conținută este mai mare.

Următoarele tipuri de brânzeturi au fost raportate ca având un conținut ridicat de tiramină:

  • brânza cu mucegai
  • Brie
  • cașcaval
  • feta
  • Gorgonzola
  • brânză mozzarella
  • brânză Muenster
  • parmezan

 

  • 3. Alcoolul

Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool. De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă și prin dureri de cap. Și sulfiții din vinul roșu pot declanșa o migrenă.

  • 4. Aditivi alimentari

Conservanții alimentari (sau aditivii) din anumite alimente pot provoca dureri de cap. Nitrații și nitriții sunt aditivi în:

  • Crenvurști
  • Șuncă
  • Cârnat
  • Slănină
  • Carne de vânat
  • Pepperoni
  • Carne tratată sau prelucrată
  • Unele medicamente pentru inimă

Aceste substanțe dilată (lărgesc) vasele de sânge, provocând dureri de cap la unii oameni.

Glutamatul monosodic (MSG) este un adjuvant alimentar / agent de ameliorare a aromei care poate declanșa dureri de cap. Fiți conștienți de etichetarea produselor, cum ar fi „grăsime hidrolizată” sau „proteină hidrolizată” sau „toți conservanții naturali”, deoarece aceștia sunt termeni folosiți pentru Glutamatul monosodic (MSG).

Citește și alte articole despre migrene:

Cum să-ți faci un medicament natural pentru dureri de cap

Migrena