10 Motive pentru un pahar de miere cu lămâie în fiecare zi

miere cu lămâie doftoria

Miere cu lămâie. 10 Motive pentru acest preparat în fiecare zi

Mod de preparare:

Se fierbe o ceașcă de apă și se lasă să se răcească până când este caldă la atingere. Se adaugă o linguriță de miere și se amestecă bine pentru a se dizolva. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie în apa cu miere, amestecați și beți.
Este important să beți amestecul imediat după preparare, de preferință pe stomacul gol, pentru a obține toate beneficiile din preparat. Nu reîncălziți amestecul. Conform principiilor ayurvedice, mierea reîncălzită este toxică.

Beneficii:

  • 1. Ajută digestia

Unul dintre primele beneficii notabile ale consumului de lămâie cu miere este îmbunătățirea digestiei. Crește producția de acid gastric și secreția de bilă. Materialele nedigerate care rămân în tractul digestiv determină adesea balonare datorită acțiunii bacteriilor intestinale care încearcă să le digereze. Eliminarea lor mai rapidă din organism este, de asemenea, importantă în menținerea sănătății digestive.

  • 2. Este o băutură sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii

Este o băutură ușor de preparat care oferă doar cantitatea potrivită de calorii din zaharurile naturale din miere, împreună cu o serie de enzime, aminoacizi, vitamine și minerale. Ele sunt în cantități relativ mici, dar ele într-adevăr contează pentru un stomac gol. Băutura nu are mai mult de 20-25 de calorii, majoritatea provenind din miere  și doar o calorie din sucul de lămâie.

  • 3. Acționează ca un diuretic

Diureticele sunt substanțe care măresc producția de urină. Medicii deseori prescriu diuretice pentru a trata hipertensiunea arterială și edemele cauzate de cantitatea excesivă de apă din organism. Răspunsul inflamator al organismului la leziuni are ca rezultat acumularea de lichid în țesuturi. Umflarea picioarelor și edemul facial sunt simptome tipice ale acestei retenții de apă. Apa în surplus din organism pune o sarcină pe inimă și crește tensiunea arterială. Mierea cu lămâia pot ajuta la eliminarea excesului de lichide și pot reduce edemul și hipertensiunea.

  • 4. Detoxifică corpul

Numeroase substanțe toxice intră în corpul nostru prin alimente contaminate cu pesticide chimice și îngrășăminte. De asemenea, poluanții de mediu se absorb prin pielea și tractul respirator. Se acumulează în țesuturi, în special în ficat și rinichi, și interferează cu buna funcționare a acestora. Sucurile de fructe citrice sunt populare în detoxifiere. Lămâia amestecată cu miere este un agent de dezintoxicare blând, dar puternic. Este un tonic hepatic, îmbunătățind funcția de neutralizare a toxinelor. Efectul său diuretic ajută la eliminarea toxinelor prin urină.

  • 5. Luptă cu grăsimea

Efectele pierderii de greutate ale acestui preparat au fost exploatate de mulți, cu rezultate bune. Sucul de lămâie crește secrețiile organismului, îmbunătățind circulația sângelui și a limfei. Acest lucru, precum și efectul diuretic, elimină toxinele acumulate în organism. În cazul în care nu ați știut deja, acumularea de toxine este unul dintre motivele majore pentru obezitate. Mierea cu lămâia crește și metabolismul.

  • 6. Este un remediu pentru infecțiile gâtului

Când aveți o durere în gât, o băutură caldă de miere cu lămâie oferă o ușurare instantanee. Dar efectul nu este superficial sau temporar. Peroxizii din miere acționează ca dezinfectanți. Acesta este unul dintre motivele pentru care mierea aplicată pe răni și arsuri ajută vindecarea lor. Consumul de miere cu lămâie poate ajuta la reducerea încărcăturii bacteriene din zona infectată. De asemenea, poate reduce inflamația și durerea asociată.

  • 7. Combate constipația

Consumul regulat de apă caldă cu lămâie și miere dimineața promovează regularitatea scaunelor. Efectul benefic provine nu numai din apa caldă, dar și din proprietatea sucului de lămâie de a elibera secrețiile corpului, inclusiv secreția de mucus din pereții intestinali.

  • 8. Îndepărtează acneea

Consumând lămâie cu miere devreme dimineața este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru controlul acneei. Unii oameni consideră că aplicarea sucului de lămâie pe față ajută la controlul acneei, dar acest tratament nu este pentru toată lumea. Acidul citric acționează ca un agent chimic de exfoliere, îndepărtând celulele moarte ale pielii și resturile acumulate care înfundă glandele pielii. În ciuda acestor avantaje, aplicarea directă a sucului de lămâie pe față poate irita sau arde pielea sensibilă.

  • 9. Mărește imunitatea

Efectul imunomodulator al băuturii de miere cu lămâie vă poate proteja de infecții sezoniere, precum și de alergii. Veți găsi o diminuare semnificativă a cazurilor de răceli și de gripe dacă veți continua să luați această băutură în fiecare zi.

  • 10. Elimină tusea și congestia toracelui

Lămâia cu mierea sunt adesea recomandate pentru tuse. Lămâia ajută la subțierea mucusului, făcând mai ușoară tusea. Lucrând împreună, aceste două ingrediente pot reduce în mod eficient congestia în căile respiratorii și pot aduce beneficii.