5 beneficii pentru care este util să ai un ghiveci de mentă în casă

mentă în casă

5 beneficii pentru care este util să ai un ghiveci de mentă în casă

Mentă în casă? Când ai anumite probleme de sănătate o mână de mentă proaspătă te poate scuti să iei medicamente cu efecte secundare.

Iată de ce este util să ai un ghiveci de mentă în casă:

Un ghiveci de mentă în casă ar putea fi folositor pentru a combate tusea

Inhalațiile și infuziile cu mentă proaspătă sunt indicate când ai nasul înfundat și tusești din cauza unei boli respiratorii. Poți apela și la uleiul esențial de mentă pentru inhalații sau pur și simplu fierbe apă, adaugă o mână de mentă și stai deasupra vasului cu capul acoperit 10-15 minute. Vei simți cum căile nazale ți se eliberează pe măsură ce timpul trece.

Un ghiveci de mentă în casă ar putea fi folositor pentru a opri sughițul

Ți se întâmplă des să sughiți și nu să nu te poți opri nicicum. Mărunțește puțină mentă, toarnă peste ea o cană de apă fiartă și, după 15 minute, poți strecura și bea infuzia care alungă această neplăcere. Datorită mentolului din compoziția mentei, aceasta este un bun remediu în acest caz.

Un ghiveci de mentă în casă ar putea fi folositor pentru a reduce intensitatea durerilor de cap

Durerile de cap pot fi sâcâitoare, dar nu și dacă ai în casă ulei esențial de mentă sau mentă proaspătă. Consumată frecvent în salate și infuzii, menta alungă durerile de acest fel. La nevoie, aplică puțin ulei esențial de mentă amestecat cu ulei vegetal la alegere (ulei de măsline sau de ulei de floarea soarelui).

Un ghiveci de mentă în casă ar putea fi folositor pentru a lupta ta cu kilogramele în plus

Datorită faptului că menta stimulează secreția enzimelor digestive și ajută la digestia alimentelor, această plantă ar trebui să fie prezentă în planul tău de slăbit. Include-o în meniul zilnic, în salate diverse, smoothie-uri, infuzii

Un ghiveci de mentă în casă ar putea fi folositor pentru a îmbunătăți digestia

Menta este primul leac la care ai putea apela în caz de indigestie. Este o plantă bogată în antioxidanți și fitonutrienți care alină durerile și crampele abdominale. Simplul miros al mentei activează glandele salivare și ușurează digestia prin stimularea secreției de enzime.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre cum un ghiveci de mentă în casă ar putea să vă fie de ajutor:

Menta: proprietăți și efecte terapeutice

Izma-Menta

Digestie ușoară: 3 remedii utile