Mătreaţa: 5 tratamente naturiste pentru a combate mătreaţa

mătreaţa

Mătreaţa: 5 tratamente naturiste pentru a combate mătreaţa

  • 1. Ulei de cocos

Tratamentul cu ulei de cocos – în general, aceste tratamentele cu uleiuri calde constiuie o metodă eficientă de a hidrata părul uscat şi lipsit de viaţă, acţionând în acelaşi timp şi asupra sănătăţii scalpului. Aplicaţi pe păr o linguriţă de ulei de cocos uşor încălzit şi masaţi pentru a vă asigura că rădăcina firelor de păr beneficiază de proprietăţile revigorante. Este foarte important să lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, după care puteţi să vă spălaţi părul în mod normal. Repetaţi săptămânal această operaţiune şi veţi scăpa nu numai de mătreaţă, ci şi de problema părului uscat.

  • 2. Maioneza

La fel de eficientă este şi maioneza, în cazul în care nu aveţi ulei de cocos la îndemână. Veţi obţine un păr hidratat şi plin de strălucire. Aplicaţi o lingură de maioneză de casă pe păr şi masaţi-l cu delicateţe. Este recomandat să înveliţi părul cu un prosop pentru 15-20 de minute, după care spălaţi-l cum procedaţi de obicei.

  • 3. Oţet de mere

Tratamentul cu oţet de mere – oţetul de mere conţine acizi naturali foarte puternici, care împiedică îngrăşarea părului. Dacă aveţi părul gras, oţetul de mere este cea mai indicată soluţie pentru a scăpa de mătreaţă. Amestecaţi 1/2 cană de oţet cu 1/4 cană cu apă şi clătiţi-vă părul după şamponare. Oţetul nu afectează părul, prin urmare nu este nevoie să clătiţi şi cu apă curată.

  • 4. Ceai de muşeţel

Tratamentul cu ceai de muşeţel – se ştie că ceaiul natural de muşeţel are efecte calmante, însă pe lângă acest beneficiu mai are şi proprietatea de a hidrata scalpul. Adăugaţi 3 pliculeţe de ceai de muşeţel în 3 căni de apă, fierbeţi-le puţin şi lăsaţi-le apoi la infuzat timp de 5 minute. Îndepărtaţi pliculeţele şi clătiţi părul cu ceai.

  • 5. Aloe Vera

Tratamentul cu aloe vera – aplicaţi puţin gel de aloe vera pe păr şi masaţi cu delicateţe. Lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute şi apoi şamponaţi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

3 remedii pentru mătreață

Remedii din fructe pentru piele, păr şi ochi

Echinacea: beneficii pentru sănătate, păr și piele

Suc de ceapă pentru creșterea părului