5 măști de căpșuni pentru piele strălucitoare

măști de căpșuni pentru piele strălucitoare doftoria

5 măști de căpșuni pentru piele strălucitoare

Căpșunile fac minuni pentru pielea ta. Fiind bogate în nutrienți, vă puteți aștepta ca, acestea să facă miracole pentru piele. Căpșunile în epoca romană și egipteană, erau folosite pentru proprietățile medicinale, în special pentru tratamentul acneei. Astăzi, științific, sa dovedit că, căpșunile au proprietăți antioxidante, astringente și antiinflamatoare, și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la tratarea arsurilor și la cea mai bună formă de protecție UV. Sunt bogate în acid alfa-hidroxilic, căpșunile ajută la scăderea celulelor moarte ale pielii. Au un conținut ridicat de acid salicilic, făcându-le agenții ideali pentru a trata acneea. Au un conținut bogat de vitamina C care stimulează producția de colagen și minimizează liniile fine și ridurile. De asemenea, puteți folosi acest fruct pentru a vă tonifia pielea, pentru a îmbunătăți textura pielii și a diminua pigmentarea.

Precauții:  Unele persoane ar putea fi alergice la căpșuni, care pot determina apariția erupției cutanate a pielii, urticarie și dermatită. Astfel, efectuați un test pe piele înainte de a continua aplicarea oricăreia dintre următoarele măsti pentru față. Dacă vă iritați, vă rugăm să întrerupeți utilizarea căpșunilor.

1. Faceți piure de căpșuni, amestecați cu cremă proaspătă (piele uscată) sau iaurt (pielea grasă) și adăugați o lingură de miere. Aplicați pe toată fața și lăsați timp de 10 minute și spălați cu apă caldă. Puteți   stoca această mască la frigider. Această mască ajută la reducerea acneei.

2. Ajută la dezintoxicarea pielii și la apariția pigmentării pe piele. Se amestecă căpșunile cu o lingură de suc de lămâie. Aplicați pe toată fața timp de 15 minute și spălați cu apă caldă.

3. Se amestecă căpșuni împreună cu o lingură de pudră de cacao și miere. Aplicați pe față timp de 15 minute și spălați cu apă caldă.

4. Pisați câteva căpșuni cu furculița până când se transformă într-o pastă netedă. Adăugați o lingură de miere și aplicați această mască timp de 15 minute și spălați-o cu apă caldă. Mierea este un antioxidant care ajută la combaterea impurităților cutanate și a acneei.

5. Se amestecă câteva căpșuni cu o lingură de făină de orez. Aplicați pe față timp de 15 minute și spălați cu apă caldă.