Mărar beneficii: tratamente naturiste și de ce este numit mărarul plantă medicinală

mărar beneficii

Mărar beneficii: tratamente naturiste și de ce este numit mărarul plantă medicinală

Mărar beneficii: folosit în preparatele culinare pentru gustul său aromat, mărarul este apreciat deopotrivă pentru multitudinea proprietăților sale terapeutice, precum reglarea dezechilibrelor hormonale, îmbunătățirea digestiei, tratarea insomniei și protejarea sistemului osos.

Mărar beneficii:

Important! Pentru a te putea bucura de proprietățile mărarului proaspăt pentru mai mult timp trebuie să îl ții în pungi de plastic în frigider și să îl consumi în maximum 4 zile!

Mărar beneficii: tratamente naturiste și de ce este numit mărarul plantă medicinală:

  • Mărar beneficii: Menține sănătatea cavității bucale

Semințele și frunzele de mărar sunt folosite pentru a avea o respirație proaspătă. În același timp, uleiurile esențiale au efecte bactericide, antioxidante și dezinfectante. De aceea, se recomandă consumul lor în cazul infecțiilor microbiene dezvoltate la nivelul cavității bucale, reușind să reducă deteriorarea gingiilor și a dinților. Ca remediu se folosesc frunzele proaspete, care se mestecă pentru câteva minute.

  • Mărar beneficii: Remediu pentru un somn odihnitor

Mărarul este folosit pentru tratarea insomniilor datorită complexului de vitamina B, care stimulează secreția hormonilor și a enzimelor răspunzătoare pentru reglarea somnului, având efecte calmante asupra întregului organism. Bea în fiecare seară, înainte de culcare, o infuzie de mărar pe care dintr-o linguriță de semințe și 1 cană cu apă fierbinte, pe care o strecori după 15 minute.

  • Mărar beneficii: Rol antioxidant

Mărarul are proprietatea de a activa secreția unor enzime cu rol de neutralizare a radicalilor liberi, protejând astfel organismul împotriva îmbătrânirii premature, în timp ce antioxidanții conținuți previn apariția cancerului. Prepară-ți o băutură tonică dintr-un litru de vin roșu, amestecat cu 20 de linguri de mărar, pe care le lași la macerat împreună, timp de o săptămână și apoi filtrezi. Bea 40 de ml după fiecare masă principală.

  • Mărar beneficii: Pentru oase puternice

Cu un conținut ridicat de calciu și minerale esențiale, componente importante pentru dezvoltarea masei osoase, mărarul poate preveni apariția osteoporozei. De asemenea, are proprietăți antiinflmatoare, cu benficii în inflamațiile dureroase precum artrita. Ca tratament, poți lua 21 de zile 1 linguriță de pulbere de mărar, de 2 ori pe zi, care se ține puțin sub limbă înainte de a fi înghițită. Aceasta se obține prin măcinarea semințelor și a inflorescențelor uscate.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria