10 mâncăruri și băuturi când sunteți bolnav

mâncăruri și băuturi când sunteți bolnav doftoria

10 mâncăruri și băuturi când sunteți bolnav

Stiința a făcut niște lucruri destul de impresionante, dar nu a inventat încă un remediu instant pentru frig și gripa. În timp ce știm cu toții că trebuie să bem o mulțime de lichide și să ne odihnim, consumul de alimente bogate în nutrienți vă pot ajuta să vă asigurați că nu vă simțiți mai rău de atât, și vă pot ajuta să vă ușurați disconfortul și să vă readuceți repede pe picioare.

  1. Apa este cel mai simplu mod de hidratare, dar adăugarea unei băuturi bogate în electroliți (citrice) poate ajuta la completarea sodiului și a potasiului.
  2. Gândiți-vă la ceaiul verde ca pe o altă cale spre hidratare; cu un factor de calmare adăugat și o creștere a antioxidanților. Gripa, de obicei, implica simptome respiratorii superioare, iar consumul de lichide calde poate ajuta la deschiderea cailor aeriene.
  3. Supa sărată poate ajuta la hidratarea și înlocuirea sodiului pierdut, în timp ce legumele oferă vitamine și minerale, care sunt importante pentru vindecare și pentru a vă întoarce la putere.
  4. Fasolea sau mazărea vin în ajutorul dvs. Fiind mâncăruri ușoare, pot fi ingerate și digerate cu mai multă ușurință.
  5. Consumul unei varietăți de fructe și legume este important tot timpul, pentru a asigura o gamă cuprinzătoare de antioxidanți.
  6. Sucul de portocale, dă un impuls de vitamina C, antioxidanții ajută la diminuarea duratei răcelii și a gripei.
  7. Zincul ajută la reglarea sistemului imunitar și luarea de suplimente de zinc este un mod sigur de a reduce simptomele și durata unei răceli. Obținerea zincului din surse de alimente poate fi de asemenea utilă: se recomandă carnea de vita, caju, cereale integrale, nucă, ovăz și migdale.
  8. Alimentele simple care se mai recomandă sunt: banane, orez, mere și pâine prăjită.
  9. Alimentele pentru a stimula nivelul de energie, în special alimentele care conțin vitaminele B: ouă, carne, crustacee și lactate.
  10. Ghimbirul este cel mai bun prieten în momente de boală; este antiinflamator și eficace împotriva greței. Si aroma sa picantă este minunat de liniștitoare atunci când nasul, gâtul și plămânii suferă.