Tratamente naturiste pentru mâini crăpate şi aspre

mâini crăpate

Mâini crăpate şi aspre: tratamente naturiste pentru mâini crapăte şi uscate

Mâini crăpate şi aspre

Mâinile devin aspre, tegumentele se usucă şi se îngroaşă, uneori chiar se înroşesc, iar pielea se poate crăpa. Pot apărea mâncărimi, usturimi sau senzaţia de piele care strânge. Mai mult, neîngrijind mâinile, apar semnele de îmbătrânire a pielii, care sunt persistente şi foarte dificil de îndepărtat, cum ar fi ridurile şi aspectul de piele zbârcită.

Mâini crăpate şi aspre: tratamente naturiste pentru mâini crapăte şi uscate:

  • Castravetele catifelează – mâini crăpate

Sucul de castraveţi, amestecat cu untură de porc în părţi egale, face minuni pentru pielea aspră de pe mâini. Se ung mâinile cu acest amestec de mai multe ori pe zi. Se poate aplica sucul de castraveţi şi simplu, tot de mai multe ori pe zi.

  • Laptele hidratează – mâini crăpate

Aplicaţi pe mâini o mască hidratantă din lapte dulce şi avocado (se amestecă bine două linguri de pulpă zdrobită de avocado cu două linguri de lapte dulce, până se obţine o pastă omogenă), se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute, se clăteşte cu apă caldă apoi se aplică un unguent de gălbenele sau muşeţel.

  • Glicerina protejează de mâini crăpate

Unguentele pe bază de glicerină, vitaminele E şi A se folosesc de fiecare dată înainte de a ieşi din casă. Astfel, pielea va fi acoperită de un strat de lipide care o va proteja de agresiunile din mediul exterior.

  • Cartofii repară pielea crăpată

Se fierb bine cartofii, apoi se zdrobesc. În apa în care au fiert legumele se introduc mâinile şi se menţin 10 minute – 15 minute. Se repetă procedura trei seri la rând.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Zaţ de cafea: tratament pentru ten şi corp

6 trucuri pentru o piele îngrijită

5 remedii pentru un păr sănătos

5 măști de căpșuni pentru piele strălucitoare

Cum îţi protejezi tenul împotriva frigului