5 sucuri naturale care luptă cu gastrita

lupta cu gastrita doftoria

Luptă cu gastrita cu 5 sucuri naturale ușor de preparat

Evită alimentele bogate în grăsimi, preparatele de tip fast-food, citricele și fructele acide, condimentele. Sucurile de legume sau fructe, băute dimineața, și urmate de un mic dejun la care este musai să nu renunți, sunt benefice pentru prevenirea crizelor gastrice și luptă cu gastrita.

  • 1. Suc de banane și pere

Aceste două fructe, banana și para, au un nivel ridicat de fibre. De aceea, sunt ideale pentru tratarea gastritei. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pentru acest suc, îți trebuie 2 banane, 2 pere și o cană cu apă. Curăță de coajă fructele și taie-le în bucățele. Amestecă-le cu apă într-un blender și mixează.

  • 2. Suc de Varză

Recunoscută pentru efectul antiinflamator, varza se numără printre remediile naturiste recomandată în afecțiunile stomacale, precum gastrita și ulcerul. Pentru a obține sucul, spală o varză cât mai mică și dă-o prin răzătoare. Pune-o într-un blender, cu o cană de apă și mixează.

  • 3. Suc de morcovi, spanac și țelină

Din țelină, spanac și morcovi obții un suc care îți îmbunătățește digestia, previne arsurile stomacale. Ai nevoie de 4 morcovi, 2 tulpini de țelină, o mână de frunze de spanac. Mărunțește-le și trece-le într-un blender. La final, poți îndulci sucul cu puțină miere, dacă dorești.

  • 4. Suc de aloe vera și papaya

Gelul de aloe vera îți aduce un plus de aminoacizi, magneziu și calciu, ceea ce-l face potrivit pentru alinarea simptomelor cauzate de gastrită. Se potrivește în amestec cu papaya, o sursă bună de fibre care scade inflamația. Blendează o ceașcă de gel de aloe vera, cu o jumătate de cană de papaya mărunțită și o cană cu apă.

  • 5. Suc de cartofi

Pentru reducerea acidității gastrice și a inflamației stomacale, bea câte o cană de suc de cartof pe zi, dimineața, înainte de masă. Curăță de coajă un cartof, mărunțește-l, pune-l într-un blender cu o cană de apă și mixează. Dacă gustul ți se pare neplăcut, adaugă o linguriță de miere.