Află și tu de ce pun englezii lapte în ceai

Lapte în ceai

Află și tu de ce pun englezii lapte în ceai

Lapte în ceai: chiar dacă acum ceaiul cu lapte reprezintă o băutură specială, recunoscută la nivel mondial pentru gustul ei aparte, nu aroma a fost cea care i-a determinat pe englezi să amestece cele două băuturi.

Cei care merg în concediu în Anglia nu ratează nicio ocazie să guste celebrul ceai cu lapte, fără să cunoască adevărata istorie a acestuia. În spatele gustului deosebit se ascunde o poveste, care nu are nimic în comun cu aroma acestei băuturi.

Lapte în ceai

Dacă acum laptele este adăugat în ceai pentru a-i modifica gustul, în trecut, acesta reprezenta o soluție pentru servirea acestei băuturi, evitând astfel spargerea recipientelor.

În momentul în care ceaiul a apărut în Anglia, recipientele în care era servit erau foarte subțiri, iar temperatura ridicată a lichidului ar fi dus la spargerea cănilor, potrivit thesun.co.uk.

Pentru a se asigura că ceaiul este servit în condiții optime, englezii s-au gândit să adauge întâi laptele rece, iar apoi să toarne ceaiul fierbinte.

Lapte în ceai

Ulterior, această modalitate de servire a ceaiului a fost apreciată pentru gustul aparte și chiar dacă temperaturile ridicate puteau fi suportate de cănile special gândite pentru servirea acestei băuturi, englezii au continuat să o consume folosind metoda veche.

Specialiștii din industria ceaiului spun că pe lângă acest truc, englezii cu venituri modeste obișnuiau să adauge lapte pentru a schimba gustul amărui al ceaiurilor ieftine, comercializate în acea perioadă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri