Remediu naturist pentru lăcrimare excesivă

lăcrimare excesivă

Lăcrimare excesivă – remediu naturist

Lacrimile reprezintă modul în care ochii se protejează şi elimină reziduurile sau curăţă infecţiile. Lăcrimarea excesivă este rezultatul unei iritaţii sau inflamaţii din interiorul sau din jurul ochilor care determină creşterea secreţiei lacrimale. Unul sau ambii ochi pot prezenta lăcrimare excesivă.

Ingrediente:

Pentru a scăpa de această stare extrem de neplăcută, se amestecă 10 grame de silur, 10 grame de odolean, 15 grame de cuișoriță (numită și albeață, cerențel, cerculeț), 10 grame de flori de liliac, 10 grame de crețișoară, 20 de grame de mușețel și 10 grame de virant (rută).

Mod de preparare și folosire:

La jumătate de litru de apă se iau 15 grame de plante, se lasă pe timpul nopții la macerat la rece, iar a doua zi cantitatea se încălzește până la puctul de fierbere. Se amestecă, se iau plantele de pe foc și se lasă să stea aproximativ trei minute. Când se răcește puțin, se cufundă o bucățică de pânză în lichidul rezultat și se aplică cât e cald pe ochii închiși. Această operațiune se repetă de mai multe ori timp de o jumătate de oră. Se acoperă apoi cu o bucată de pânză uscată și se stă pentru aproximativ trei minute cu ochii în repaus.

Citește și alte articole:

3 remedii pentru ochi obosiți

Alimente nutritive pentru ochii sănătoși

Cum îți protejezi ochii de lumina albastră (smartphone, tabletă, calculator)

Blefarospasm – simptome, cauze și tratament