Insomnie: 20 de tratamente naturiste pentru insomnie

insomnie tratament naturist tratamente naturiste insomnia

Insomnie: 20 de tratamente naturiste pentru insomnie

Tratamente naturiste pentru insomnie:

1. Beți o ceașcă cu lapte cald cu miere și scorțișoară înainte de a adormi. Pentru un efect imediat, beți-o când deja v-ați întins în pat pentru a scăpa de insomnie.

2. Cu 20 de minute înainte de a merge la culcare faceți o baie fierbinte cu 200 de grame de hamei și 500 de grame de tărâțe de grâu, pe care le filtrați înainte de a adăuga apa.

3. Adăugați 10-15 grame de lavandă într-o cadă cu apă caldă. Eventual puteți pune și o lingură cu sare de mare. Stați în apă circa 20 de minute, veți simți imediat efectul relaxant și vă va ajuta în insomnie.

4. Puneți câteva frunze de mentă proaspătă într-o cană cu apă fierbinte pentru probleme de insomnie. Lăsați-le la infuzat trei minute și consumați băutura după cină sau înainte de a vă culca.

5. Înainte de a lua cina, beți un ceai preparat din câteva flori de portocal și două frunze de salată. Fierbeți-le timp de 5 minute și apoi lăsați băutura să se răcească puțin.

6. Spălați o lămâie, uscați-o și apoi radeți coaja, pe care o adăugați într-un ceainic cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat 5 minute. Îndulciți-o cu miere și beți-o înainte de a vă băga în pat.

7. Adăugați câteva flori de mușețel și frunze de salvie într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți-o timp de 7 minute, strecurați infuzia și îndulciți-o cu o lingură de miere. Beți-o încet cu un sfert de oră înainte de a vă băga în pat pentru a scăpa de insomnie.

8. Fierbeți o cană de apă, adăugați două grame de frunze de portocal și eventual zahăr și consumați această infuzie fierbinte cu jumătate de oră înainte de a merge la culcare.

9.  Adăugați în perna dumneavoastră câteva plante aromatice, precum mușețel, frunze de eucalipt sau flori de portocal. În afară de faptul că împrospătează aerul din cameră, au un efect relaxant și vă vor induce o stare de bine și vă va scăpa de insomnie.

10. Adăugați o crenguță de mentă dulce într-o ceașcă cu apă fierbinte. Acoperiți-o și lăsați-o așa câteva minute. Beți infuzia cu jumătate de oră înainte de a merge la culcare sau chiar când v-ați întins în pat, pentru a citi o carte, de exemplu.

11. Fierbeți o cană de apă cu două linguri de pulbere de rădăcină de valeriană, adăugând ulterior puțină miere. Consumați-o înainte de a vă băga în pat pentru a scăpa de insomnie.

12. Fierbeți o cană de apă cu trei frunze de salată, acoperiți-o și lăsați-o să se răcească. Consumați această băutură cu jumătate de oră înainte de a merge la culcare.

13. Radeți două cepe și fierbeți-le timp de 12 minute. Adăugați sunătoare. Înmuiați o cârpă în acest amestec și aplicați-o pe frunte, piept, ceafă și gât. Repetați procedura în fiecare noapte, timp de o săptămână pentru a scăpa de insomnie.

14. Înfășurați-vă picioarele într-un prosop sau puneți-vă încă o pereche de șosete ca să vă păstrați picioarele calde, pentru că senzația de picioare reci este un factor negativ suplimentar care vă afectează somnul și poate duce la insomnie, mai ales dacă aveți deja probleme în acest sens.

15. Înainte de a merge la culcare, masați-vă ușor picioarele cu ulei de măsline, insistând asupra degetelor.

16. Fierbeți timp de 10 minute o mână de rozmarin și una de lămâiță într-un litru de apă și adăugați-l la final în cada cu apă caldă. Faceți o baie relaxantă de 15 minute pentru a scăpa de insomnie.

17. Adăugați într-o lampă de aromaterapie sau într-un aparat cu aerosoli (dacă aveți unul) câteva picături din următoarele uleiuri esențiale: tuberoză, valeriană, mandarin, benzoe (un fel de rășină asemănătoare smirnei), măghiran dulce, lemn de santal, ylang-ylang, trandafir, neroli, melisă, portocal, lavandă, iasomie ori mușețel.

18. Preparați un amestec din 20 de grame de semințe de mărar, 30 de grame de frunze de melisă și 30 de grame de flori de soc. Adăugați o lingură din acest amestec într-o cană cu apă fiartă. Consumați infuzia cu 30 de minute înainte de a merge la culcare.

19. Adăugați o lingură de tarhon uscat la o cană cu apă fiartă și lăsați la infuzat timp de câteva minute. Filtrați amestecul și consumați-l cât este cald, înainte de a vă băga în pat.

20. Umpleți cada cu apă caldă și adăugați câteva picături de ulei esențial de salvie. Faceți o baie caldă de un sfert de oră, apoi băgați-vă în pat pentru a scăpa de insomnie.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Insomnia tratament: plante care ajută la tratarea bolii şi cauzele insomniei

Insomnia la vârstnici: cauze şi tratamente recomandate

Cât trebuie să doarmă un om în funcţie de vârstă

Bioritm: cum poate fi reglat şi ce este bioritmul

Sforăit: scapă de sforăit cu sfaturi practice