7 infuzii pentru rinita alergică

Infuzii rinita alergică doftoria

Infuzii rinita alergică

Aceste 7 ceaiuri pentru rinita alergică sunt foarte eficiente mai ales dacă faci cure și dacă consumi aceste ceaiuri înainte de apariția efectiva a simptomelor.

Infuzie de trei frați pătați – această plantă este cunoscută drept unul dintre cei mai buni antialergici naturali. Se prepară o infuzie din care se iau 1-2 linguri o dată la trei ore.

Infuzie de levănțică – se beau 2 căni pe zi. Uleiul din levănțică este bun pentru stoparea unei crize alergice provocată de polen, dacă se pun câteva picături pe o batistă și se inspira puternic.

Infuzie din muguri de brad – se folosesc muguri verzi sau conuri tinere mărunțite. Se beau 2-3 căni pe zi și se fac și inhalații, foarte bune pentru decongestionarea căilor nazale.

Infuzie de coada șoricelului – se beau 2-3 căni pe zi, dar se poate folosi și pentru inhalații deoarece descongestioneaza căile respiratorii.

Infuzie din rădăcină de brusture – se beau 2 căni pe zi. Datorită rolului antibiotic este bună să se folosească și pentru inhalații ori să se pună pe gât comprese calde cu infuzie.

Infuzie de salvie – datorita uleiurilor volatile pe care le conține, este recomandată mai ales în cazul rinitei alergice sau a astmului bronșic pentru inhalații. Se consumă 3 căni de ceai pe zi. Diminuează secrețiile cailor respiratorii și le descongestionează, ușurând respirația.

Infuzie de anghinare – se beau 3 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.

Alege unul-două din aceste ceaiuri și consumă-le alternativ. Cele mai multe din simptomele pe care le aduce rinita alergică se vor calma.