Infuzia de Măceșe

Infuzia de Măceșe doftoria

Infuzia de Măceșe

Alături de complexul de vitamine B, vitaminele A, C și E, măceșele conțin și magneziu, acizi organici, flavonoide, ceea ce generează o multitudine de proprietăți benefice pentru organism, care ajută la reducerea riscului bolilor cardiace și vasculare, dar și la normalizarea tensiunii arteriale și ținerea sub control a bolilor osoase și renale.

Beneficii:

Datorită conținutului sporit de substanțe nutritive, ceaiurile de măceșe sunt foarte utile în perioadele de suprasolicitare nervoasă, în viroze, răceli sau în cazul imunității scăzute. Fiecare cană cu ceai înseamnă un aport de vitamine , fitosteroli și carotenoide, ceea ce contribuie la prevenirea unor boli ale sistemului cardiovascular.

Substanțele nutritive din măceșe au un rol considerabil atât în stimularea, cât și consolidarea sistemului imunitar. Infuzia de măceșe este un foarte bun calmant pentru durerile de gât și tusea generată de viroză.

Preparare:

Ceaiul de măceșe se prepară prin adăugarea unei linguri de măceșe tocate la 250 ml de apă clocotită.

Spre deosebire de alte ceaiuri, acesta se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară și se bea de preferință neîndulcit.