4 moduri de a te proteja de infecţii la piscină

infecţii la piscină

Infecţii la piscină: 4 moduri de a te proteja de infecţii la piscină

  • Dușuri dese pe cât posibil

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovată şi de apariţia otitei de piscină, poate să cauzeze foliculite. Infecţia apare mai ales în zonele neacoperite de costumul de baie. Apar pete pe piele sub forma unei erupții cutanate roșii, purulente şi provoacă mâncărime. Pentru a evita această infecție, mergi la duş înainte de înot, dar şi după ce faci baie, cu săpun.

  • Ai grijă să nu înghiți apă din piscină la ştrand

De la ştrand sau de la piscină te poţi alege cu o infecţie a tractului digestiv. În cazul în care suferi de diaree, nu trebuie să mergi la piscină. Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (ca Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă aceste simptome persistă.

  • Dopurile pentru urechi te protejează

Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii. Ca să previi apariţia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care împiedică pătrunderea apei în zonă. În cazul în care eşti predispus la această infecție și-ţi rămâne apă în urechi după înot, poţi aplica câteva picături de alcool, pentru a dilua apa și pentru ca zona să se usuce.

  • Mergi la toaletă mai des pe cât posibil

Unii oameni suferă în mod regulat de infecții ale tractului urinar, care se declanșează mai ales după înotul într-o piscină publică. Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, ca să urinezi, astfel încât să se elimine microbii din tractul urinar. Poți lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii după înotul în piscină.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria