Infecții dentare: principalele simptome ale infecțiilor dentare

Infecții dentare

Infecții dentare: principalele simptome ale infecțiilor dentare

Infecții dentare: chiar dacă simptomele legate de stare dinților pot fi uneori extrem de complexe sau pot fi confundate cu probleme la nivelul sinusurilor, nu ezita să apelezi la medicul specialișt ori de câte ori ai vreo nelămurire.

Nu există doar un singur simptom care să te facă să treci pragul unui cabinet stomatologic. Indicat ar fi ca măcar de două ori pe an să mergi la un consult pentru a te asigura că totul este în regulă.

Infecții dentare: simptome

De cele mai multe ori, problemele dentare pot fi confundate cu diferite afecțiuni gingivale, mai ales cu inflamarea gingiei.

Prezența unei infecții dentare se poate resimți și la nivelul gingiilor, acestea devenind mai roșiatice, inflamate, dureroase la atingere. În cazul în care treci cu vederea aceste prime semnale, durerea de la maxilar poate migra către zona urechilor, deoarece rădăcina dinților este foarte apropiată de sinusuri, existând cazuri în care infecția poate migra până la nodulii limfatici, aspect deloc de dorit.

De asemenea pot apărea dificultăți a vorbire din cauza acumulării de infecție la baza dentară, durere ce se poate resimți inclusiv la periajul dentar sau în timpul masticării.

Oricare dintre aceste simptome trebuie să te trimită de urgență la medicul stomatolog.

Dacă aceste simptome încă nu te-au pus pe gânduri, și pe lângă ele apare și sângerarea gingivală la periaj sau chiar halena (respirație urât mirositoare și un gust greu și neplăcut în gură), febră și transpirație excesivă, atunci nu mai este nici un dubiu. Cu cât amâni mai mult vizita la dentist cu atât mai gravă va fi situația sănătății tale orale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Boli ale limbii: toate bolile limbii şi simptomele lor

Bruxism: (scrâșnit din dinți) simptome, cauze, tratament

Periodontoza: simptome, cauze şi tratament

Dinţii sensibili: cauze şi tratament

3 rețete de pastă de dinți naturală

Pasta de dinţi: 10 utilizări inedite