5 alimente care accelerează îmbătrânirea pielii

îmbătrânirea pielii

îmbătrânirea pielii – 5 alimente care accelerează imbătrânirea pielii

La orice vârstă, pielea este oglinda organismului nostru și a sistemului imunitar. Ceea ce mănânci și bei îți poate menține exteriorul într-o condiție excelentă. Alimentele hidratante îți mențin pielea sănătoasă, plină de elasticitate și o apără de factorii externi cum sunt temperaturile scăzute sau ridicate, soarele, vântul etc.

  • 1. Lactatele contribuie la îmbătrânirea pielii

Studiile cercetatorilor sustin că un consum ridicat de lactate poate favoriza acneea. Un studiu din 2012 realizat în Italia a scos la iveală legătura dintre laptele degresat și acneea. Se pare că nivelul ridicat de hormoni nu poate fi absorbit de organism, asa că stimulează secretia de sebum și duce la apariția coșurilor.

  • 2. Alcoolul contribuie la îmbătrânirea pielii

Alcoolul este un diuretic natural, ceea ce înseamnă că pe masură ce consumi mai mult, pe atât de deshidratat va fi corpul dvs. Iar pielea va fi prima care va suferi. Tocmai de aceea, persoanele care consumă mult alcool par mult mai în vârstă decât sunt.

  • 3. Sarea contribuie la îmbătrânirea pielii

Este unul din cei mai mari inamici ai pielii. Prea multă sare duce la retenția de apă, ceea ce înseamnă cearcăne la ochi, celulita, îmbătrânire prematură a pielii. Incearcă să o consumi cu moderație.

  • 4. Mâncărurile cu indice glicemic ridicat contribuie la îmbătrânirea pielii

Pâinea, pastele, prăjiturile, produsele de patiserie, toate trebuie evitate cât mai mult de persoanele care au probleme cu pielea. Aceste alimente pot duce la agravarea acneei.

  • 5. Zahărul contribuie la îmbătrânirea pielii

Este cel mai mare inamic al pielii, la fel ca și toate produsele ca îl conțin. Zahărul distruge colagenul și îmbătrâneste pielea. Este de evitat mai ales de către persoanele care au probleme dermatologice.

Citește și alte articole:

4 sucuri de plante benefice pentru piele

Piele uscată sau piele deshidratată? Cum facem diferența

Zahărul îmbătrânește pielea

Uleiul de floarea soarelui: 7 avantaje pentru piele

Pielea: metode de curăţare şi detoxifiere