Hrean beneficii: tratamente naturiste cu hrean

hrean beneficii contraindicatii tratamente naturiste

Hrean beneficii: tratamente naturiste cu hrean

Hrean beneficii

Hreanul, cunoscut și sub numele de usturoi, rădăcină sălbatică, conține vitamina C, vitamine din complexul B, dar și minerale, precum fierul, potasiu, calciu și magneziu. Aromat, cu miros înţepător şi gust arzător, hreanul este considerat un medicament natural pentru numeroase afecțiuni:

Hrean beneficii: pansament pentru stomac

Digestia lentă şi gastrita hipoacidă se tratează în mod eficient cu câte 2-3 linguri de hrean ras care se consumă în timpul meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 21 de zile.

Hrean beneficii: ameliorează durerile reumatice

Durerile reumatice pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de hrean. Astfel, poți prepara oțet din hrean. Se rade rădăcina de hrean, se pune într-un recipient și se toarnă deasupra oțet de mere. Se lasă la macerat câteva zile. Agiți în fiecare zi, iar apoi îl strecori. Se folosește extern.

Hrean beneficii: combate oboseala cronică

Terapia cu hrean este indicată în a combate oboseala cronică. Se rad 2 rădăcini de hrean, se pun într-un borcan și se toarnă țuică până la umplere. Se lasă la macerat 10-15 zile, după care se filtrează și se trece în sticluțe. Se iau câte trei linguri, după mesele principale. După o pauză de 30 de zile, poţi să repeţi terapia.

Hrean beneficii: te scapă de acumulările de toxine

Tratamentul pe bază de hrean, lămâie şi miere ajută organismul să scape de acumulările de toxine, stimulează digestia, dar şi funcţiile bilei şi pancreasului.

Hrean beneficii: te scapă de tuse și bronșită

Hreanul este recomandat pentru tuse, tratarea bronșitei cronice şi în afecţiunile căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare. Prepară o mixtură din 3 linguri de hrean ras cu o jumătate de lingură de miere. Se recomandă câte o linguriță din acest amestec, după fiecare masă principală a zilei. De asemenea, poți consuma salată de hrean cu sfeclă roșie.

Hrean beneficii:  Atenție la contraindicații

Hreanul nu este recomandat copiilor mai mici de 5 ani. Supradozajul poate determina iritaţii renale, diaree, hemoragii digestive, precum și scăderea bruscă a tensiunii arteriale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre hrean beneficii:

Hreanul

Reumatism: remedii din plante