Hipotensiunea

hipotensiune tensiune doftoria.ro

Hipotensiunea sunt scăderile trecătoare (în hemoragii mari, în stări de şoc etc.) sau menţinerea constantă a tensiunii arteriale sub valorile normale (maxima nu depăşeşte 100 de mm Hg şi minima 65 de mm Hg). Este însoţită de puls slab, extremităţi reci, tulburări de vedere şi tendinţe la leşin.

Terapia naturistă recomandă:
Plante medicinale: rozmarin infuzie 5% (1-2 căni pe zi) sau tinctură 10% cu alcool de 70 de grade (20-40 picături pe zi), timp de o lună de zile.

Produse apiterapice: lăptişorul de matcă normalizează tensiunea. Se ia sub limbă 10-20 de miligrame de lăptişor, de 3 ori pe zi, timp de 10-20 de zile.

Alte recomandări: gimnastică medicală sub formă de exerciţii respiratorii şi de înviorare; respectarea cu stricteţe a programului de muncă şi de odihnă; mişcarea zilnică, sub formă de mers pe jos; suprimarea fumatului; evitarea călătoriilor cu avionul pe distante mari; creşterea raţiei de proteine, legume, fructe; cafea în cantităţi moderate; duşuri alternante (40 – 20 de grade Celsius) la mâini şi picioare.