Hepatita C și cum o putem ameliora pe cale naturală

hepatita c doftoria

Hepatita C

  • Simptomele hepatitei C

Hepatita C este o boală hepatică infecțioasă cauzată de un virus. Există cel puțin șase genotipuri diferite și 50 de subtipuri.
Din fiecare 100 de persoane infectate cu virusul hepatitei C, aproximativ 1-5 dintre ei vor muri din cauza cirozei sau a cancerului hepatic. În 2014, aproape 20 000 de persoane au murit din cauza problemelor cauzate de hepatita C, cum ar fi ciroza hepatică și cancerul hepatic.
Simptomele hepatitei C se dezvoltă de obicei după ce cineva are virusul timp de mulți ani, când ficatul este deja deteriorat. Unele simptome comune ale hepatitei C includ oboseala, sângerarea ușoară, vânătăi ușoare, icter, febră, probleme digestive, dureri articulare, urină închisă la culoare și umflături ale burții.
Astăzi, cauza numărul unu a hepatitei C este injectarea consumului de droguri (schimbul de seringi), tatuajele și îngrijirea unghiilor în saloane cu ajutorul unor ustensile slab sau nesterilizate. Prevalența hepatitei C continuă să crească pe măsură ce rata consumului de droguri injectabile crește.
Există remedii naturale care vă pot ajuta să vă administrați simptomele hepatitei C, cum ar fi suplimentarea cu zinc și vitamina D, plus probiotice și consumând o dietă sănătoasă și echilibrată, care include alimente care ajută la curățarea ficatului.

  • Măsuri de precauție

Dacă alegeți să utilizați suplimente din plante pentru a vă ajuta să vă administrați simptomele hepatitei C, faceți acest lucru sub îndrumarea medicului dumneavoastră. Medicamentele și chiar remediile pe bază de plante pot stresa ficatul. Acest lucru poate fi extrem de problematic pentru persoanele care suferă de ciroză hepatică indusă de hepatită C sau boli hepatice. În plus, unele suplimente pe bază de plante interacționează cu medicamentele pentru hepatita C, deci spuneți medicului exact ce faceți.

  • 1. Zinc

Zincul este necesar pentru funcționarea normală a ficatului și joacă un rol în multiple aspecte ale sistemului imunitar. Mai multe studii au constatat că suplimentarea cu zinc ajută la ameliorarea simptomelor de hepatită C, incluzând probleme digestive, pierdere în greutate și căderea părului. Zincul este, de asemenea, un puternic antioxidant care stimulează funcția imună, care este importantă pentru persoanele care luptă împotriva virusului hepatitei C.

  • 2. Probiotice

Probioticele ajută la susținerea ficatului, deoarece bacteriile benefice din intestin ajută sănătatea ficatului și îi permit să funcționeze corect. Probioticele îmbunătățesc de asemenea sistemul imunitar de apărare, astfel încât acesta să poată lupta împotriva supraaglomerării agenților patogeni care duc la boală. Dacă există prea multe bacterii nesănătoase în intestine, acest lucru poate avea un impact grav asupra ficatului. Un studiu a constatat că tratamentul probiotic poate reduce simptomele și poate îmbunătăți diferite tipuri de boli hepatice. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că tratamentul cu probiotice este sigur, neinvaziv și ieftin atunci când este utilizat de pacienții cu boală hepatică.

  • 3. Uleiul de Negrilică (semințe negre)

Uleiul de semințe negre beneficiază de funcția ficatului datorită efectelor sale antioxidante, antiinflamatorii, anti-canceroase și de stimulare a imunității. Un compus cheie al uleiului de semințe negre, thymoquinone, protejează ficatul de leziuni prin mai multe mecanisme cum ar fi eliminarea radicalilor liberi și creșterea nivelului de glutation. Uleiul de semințe negre protejează ficatul de leziunile hepatice. De asemenea, poate contribui la amânarea progresiei bolii cronice de ficat.

  • 4. Vitamina D

Cercetările arată că este normal ca persoanele cu hepatită cronică C să aibă o deficiență de vitamina D deoarece trebuie să fie stocate în ficat și în țesuturile grase. Obținerea unei cantități suficiente de vitamina D va contribui la îmbunătățirea funcției imunitare, la îmbunătățirea stării de spirit și la concentrare și chiar la combaterea diabetului zaharat, care este frecvent întâlnită în rândul persoanelor cu hepatită C. Studiile arată că administrarea de suplimente de vitamina D împreună cu medicamente împotriva hepatitei C poate avea efecte pozitive.

  • 5. Mâncați o dietă bine echilibrată

Pierderea poftei de mâncare și scăderea în greutate sunt simptome comune ale hepatitei C. Dar este important ca persoanele cu virusul să mănânce o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a se asigura că acestea primesc vitamine și minerale esențiale. Dacă aveți probleme cu alimentația sau dacă aveți probleme digestive, rămâneți la mâncăruri mici și simple și apă pe parcursul zilei. Mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete, grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado și ulei de nucă de cocos) și alimente bogate în fibre care vă vor ajuta să reglați digestia. De asemenea, alimentele probiotice consumate pot fi benefice, și alimentele care ajută la curățarea ficatului, astfel încât să funcționeze corect, cum ar fi cartofii dulci, bananele, rădăcina de ghimbir și chiar ficatul din bovine organice, hrănite cu iarbă. Rămâneți departe de carbohidrații rafinați și de zaharuri, băuturi dulci și alimente prelucrate, care vor deteriora ulterior ficatul.

  • 6. Evitați consumul de alcool și de droguri

Pentru persoanele cu afecțiuni hepatice, ficatul lor nu poate descompune destul de repede alcoolul, ceea ce duce la inflamare și toxicitate. În plus, alcoolul face mai dificil pentru ficat să absoarbă substanțe nutritive esențiale. Deci, consumul de alcool poate contribui la deficiențe de vitamine și minerale, ceea ce va face simptomele hepatitei C mai grave. Utilizarea drogurilor injectate adică schimbul de seringi este una din principalele cauze ale hepatitei C. Dacă sunteți deja infectat, îl puteți răspândi altora dacă continuați să utilizați. În plus, vă răniți corpul și spiritul cu aceste droguri și creșteți șansele de a deveni o altă cauză a disperării. Opriți consumul de alcool și folosiți imediat medicamente și obțineți ajutor dacă aveți nevoie de el – vă poate salva viața.

  • 7. Implicați-vă în activități fizice blânde

Exercițiile ușoare pe parcursul săptămânii pot ajuta la ameliorarea simptomelor de hepatita C, cum ar fi oboseala și consumul redus de energie. Unele forme minunate de exerciții ușoare includ yoga, pilates, qigong și tai chi. Chiar și o plimbare afară poate fi benefică, ajutând la creșterea nivelului de energie și ridicarea nivelului vitaminei D. Cea mai bună parte a tuturor acestor exerciții este că, ajută și mintea și spiritul. Acest lucru poate fi extrem de important atunci când vă luptați cu simptomele hepatitei C și problemele de sănătate asociate.

  • 8. Luați măsuri de precauție pentru a împiedica răspândirea virusului

Pentru a preveni răspândirea virusului hepatitei C, există câteva precauții pe care le puteți lua. Nu împărtășiți niciunul dintre articolele dvs. personale care ar putea avea sânge din acestea, cum ar fi mașinile de ras sau periuțele de dinți. Dacă aveți o tăietură deschisă sau inflamație, acoperiți-o până se vindecă complet. De asemenea, nu donați sânge, organe, țesut sau material seminal. Amintiți-vă că hepatita C nu se poate răspândi prin contactul obișnuit, cum ar fi îmbrățișarea, sărutarea, strângând mâna sau tusea. Și există un risc scăzut de transmitere de la sex când sunteți într-o relație monogamă, heterosexuală. Dacă nu sunteți într-o relație monogamă, heterosexuală, utilizați prezervative pentru a preveni răspândirea hepatitei C.