Hemoragia rectală și 5 remedii naturale

Hemoragia rectală doftoria

Hemoragia rectală

Văzând sânge roșu aprins pe hârtia igienică sau în toaletă este cu siguranță un semn că ceva nu este bine în corpul tău în acel moment, în special în tractul tău gastro-intestinal. Uneori s-ar putea să fi fost doar că ați luptat cu constipația sau poate că este vorba de simptome hemoroidale, dar uneori cauza hemoragiei rectale poate fi mai gravă.

Dacă vedeți sânge strălucitor în scaun, încercați să rămâneți calm, deoarece, sperăm, nu este nimic grav. Sângerarea rectală este adesea cauzată de o mică ruptura sau de scaunele dure, dar sângerarea rectală poate fi provocată și de probleme de sănătate mai grave, cum ar fi cancerul, în cel mai rău caz.

Este foarte important să se identifice cauza principală a sângerării rectale. Dacă știți că este ceva care nu e atât de grav, atunci există o serie de remedii naturale. Când vine vorba de sângerare rectală, cu siguranță trebuie să cunoașteți cauza pentru a o aborda corect și a scăpa de ea.

Ce este sângerarea rectală?

Rectul este ultima porțiune a intestinului gros care se termină chiar înaintea anusului. Sângele iese din anus. De obicei, sângele este amestecat cu scaun, rezultând un scaun sângeros.

Sângerarea rectală sau sângerarea din rect este un tip de sângerare gastro-intestinală. Când aveți sângerare rectală reală (mai degrabă decât sânge în scaun ca rezultat al sângerării în altă parte a sistemului digestiv), este adesea foarte ușoară și se va opri singură în termen scurt. Cu toate acestea, sângerarea rectală poate fi de asemenea moderată până la severă și, bineînțeles, aceasta necesită îngrijire medicală imediată.

De unde știi când ai sângerare rectală?

Unii oameni văd picături de sânge pe hârtia igienică sau observă decolorarea apei în vasul toaletei. Unii oameni observă, de asemenea, că au scaune sângeroase. Culoarea acestui scaun sângeros este de fapt destul de semnificativă și poate indica dacă sângerarea este sau nu sângerare rectală reală sau dacă provine din altă parte a tractului digestiv.

Asigurați-vă că luați notă de culoarea sângelui pe care îl vedeți când mergeți la baie. Sânge roșu aprins înseamnă, de obicei, că sângerarea este scăzută în colon sau rect. Roșu închis cel mai adesea arată că sursa de sângerare este mai mare în colon sau în intestinul subțire. Scaunele negre indică adesea sângerarea în stomac, cum ar fi de la ulcerații ale stomacului.

Simptome

Simptomele sângerării rectale pot include următoarele:

 • Sânge roșu strălucitor în scaun sau pe scaun
 • Sânge roșu strălucitor pe lenjerie sau hârtie igienică
 • Sânge roșu strălucitor în vasul toaletei
 • Dureri rectale și / sau presiune
 • Un scaun sângeros care poate fi roșu, maro sau negru la culoare

Cu sângerare anală moderată sau severă, cineva poate simți, de asemenea, sentimente de amețeală, confuzie sau chiar leșin din cauza pierderii de sânge. Dacă aveți diaree sângeroasă, atunci este important să știți că diareea sângeroasă poate fi cauzată de sângerare oriunde în tractul digestiv, pornind de la gură până la anus. Diareea cu sânge este de obicei un semn de avertizare de sângerare gastro-intestinala care rezultă dintr-o leziune sau o boală, cum ar fi o infecție bacteriană.

Cauzele și factorii de risc

Sângele în scaun este unul dintre cele mai cunoscute semne de sângerare rectală. Adesea poate fi destul de alarmantă, mai ales dacă nu ați mai experimentat-o ​​niciodată înainte. Încercați să rămâneți liniștiți. Există de fapt o serie de posibile cauze ale sângerării rectale. Adesea, este unul din simptomele hemoroizilor care se fac vizibili.

Cele mai frecvente sângerări cauzate de anus cauzează:

 • O fisură anală
 • Hemoroizi
 • Constipație cronică
 • Scaune grele

Cele mai puțin frecvente cauze de sângerare rectală includ:

 • Colită ulcerativă
 • Colita ischemică (inflamația în colon cauzată de fluxul sanguin redus)
 • Diareea (până la punctul în care provoacă iritația anală)
 • Prolaps rectal
 • Sindromul ulcerului rectal solitar (o durere pe peretele rectului)
 • Cancerul anal
 • Polipi la colon
 • Cancer de colon
 • Angiodisplazia (anomalii ale vaselor de sânge din vecinătatea intestinelor)
 • Colecistită (inflamarea vezicii biliare)
 • Diverticuloza
 • Chistul ganglionar (inflamație a colonului cauzată de o infecție)

Tratamentul radiologic

Este posibil să aveți sângerare rectală și să nu o cunoașteți. Unele sângerări rectale sunt vizibile numai dacă o probă de scaun este pusă sub microscop. Se poate efectua un test pentru scaun pentru a găsi sânge invizibil într-un specimen de scaun.

5 moduri naturale de a opri sângerarea rectală

În funcție de cauza principală a sângerării rectale, veți dori să alegeți soluția naturală care se potrivește cel mai bine situației dvs. Aceste remedii naturale sunt toate preventive naturale de sângerare rectală, de asemenea.

1. Constipația

Dacă constipația reprezintă problema de sănătate care se află în spatele sângerării rectale, atunci veți dori să verificați remediile naturale de reducere a constipației. Cu siguranță trebuie să îți consulți dieta. Are suficiente fibre? Ai băut suficientă apă? Acestea sunt două lucruri foarte simple care sunt absolut esențiale pentru ușurarea constipației naturale. Alimentele bogate în fibre care ajută la ameliorarea constipației includ legume verzi, fasole, dovleac, prune și smochine. Ceaiurile din plante sunt, de asemenea, minunate.

Există alimente pe care doriți să le evitați dacă constipația este o problemă. Acestea includ lucruri cum ar fi făină rafinată, produse lactate pasteurizate, alcool și alimente prăjite. Acestea sunt toate alegerile alimentare care produc constipația.

Suplimentarea cu probiotice și mâncarea alimentelor fermentate ajută, de asemenea, să ușureze constipația. Exercițiile, în special recuperarea, ajută la stimularea intestinelor și a sistemului limfatic. Exercițiile în aer liber pot sprijini, de asemenea, funcția intestinului, incluzând mersul pe jos, jogging, yoga, înot sau dans.

2. Hemoroizi 

Dacă hemoroizii sunt cauza sângerării rectale, atunci remediile naturale pentru tratarea hemoroizilor sunt calea de urmat. Evitarea constipației este o modalitate utilă de a evita și de a ajuta la vindecarea hemoroizilor. Veți dori, de asemenea, să urmați o dietă similară dietei anti-constipație. În mod sigur, asigurați-vă că vă îndepărtați de alcool și alimente picante, ceea ce poate face într-adevăr un caz de hemoroizi.

Există, de asemenea, câteva obiceiuri foarte importante pentru tratamentul hemoroizilor și sângerarea rectală rezultată. Asigurați-vă că nu stați așezați prea mult timp pe toaleta. Acest lucru echivalează cu tensionarea pentru mai mult timp, va face mai rău hemoroizilor și sângerărilor rectale.

Tratarea hemoroizilor externi: curăță un cartof de coajă, apoi dă-l prin răzătoarea mică și amestecă-l cu ulei de măsline. Pune totul pe un tifon și aplică-l pe anus. Acest remediu trebuie ținut o noapte întreagă, iar dimineață clătește-te cu un pic de apă caldă.

3. Îmbunătățirea colitei ulcerative

Dacă sângerarea anală provine din lupta cu colita ulcerativă, există câteva remedii naturale pentru colita ulcerativă. Pentru început, este important să urmați o dietă de vindecare și să evitați alimentele de declanșare problematice cum ar fi produsele lactate, alimentele condimentate și zahărul rafinat. Alimentele bogate în acizi grași omega 3 și probiotice reduc inflamația și ajută la absorbția nutrienților.

Relaxarea este, de asemenea, un aspect cheie în combaterea colitei ulcerative și a oricărei sângerări rectale. Când te relaxezi, calmează corpul și permite-i să digere mai ușor mâncarea. Vă sugerez să găsiți activități de calmare pe care le puteți face zilnic, cum ar fi respirația profundă și întinderea, care vă vor ajuta să îmbunătățiți circulația și să reglați în mod corespunzător digestia.

4. Îndepărtați scaunele tari

Scaunele tari pot provoca șansele de sângerare rectală, faceți tot ce puteți pentru a le evita. Un scaun tare nu numai că poate provoca tensionarea pe toaletă, ceea ce poate duce la hemoroizi, poate duce la o ruptură a pielii anusului (fisura anală), care este o cauză obișnuită a sângerării rectale.

Iată câteva dintre cele mai bune alimente și băuturi care acționează ca laxative naturale și vă ajută să vă asigurați că scaunele nu sunt prea tari:

 • Prune suc și alte produse prune
 • Apă
 • Ochiul lupului
 • Aloe vera
 • Semințe chia (atenție: se consumă doar înmuiate în apă timp de 15 minute și adăugate în alt preparat, de exemplu iaurt sau mâncare – consumarea acestora în forma naturală nu este indicată)
 • Semințe de in și ulei de semințe de in
 • Legume cu frunze verzi cum ar fi spanacul
 • Fructele cu fibre cum ar fi smochine, mere, pere și fructe de pădure
 • Probiotice – Kefir, kombucha, varza
 • Nuca de cocos

5. Reducerea stresului

Reducerea stresului este cu adevărat o îmbunătățire a sănătății generale. Indiferent de motivul sângerării rectale, reducerea nivelului stresului va ajuta la promovarea vindecării și scăderea inflamației corporale. Cercetarea științifică a demonstrat clar că stresul cronic este legat de faptul că organismul uman își pierde capacitatea naturală de a controla în mod corespunzător răspunsul inflamator.

Măsuri de precauție

Când sângerarea rectală este moderată sau mai gravă, severă, pierderea de sânge poate duce la simptome suplimentare, cum ar fi amețeli, slăbiciune, leșin sau apropierea de leșin, hipotensiune ortostatică (scăderea tensiunii arteriale situată în picioare) sau alte semne de tensiune arterială scăzută.

Cereți asistență medicală de urgență dacă aveți sângerări rectale grele sau continue, sau simțiți de asemenea crampe sau dureri severe în abdomen. În situații rare, sângerarea rectală poate provoca o pierdere excesivă de sânge din corpul persoanei care intră în șoc. Se recomandă să sunați la 112 dacă dumneavoastră sau cineva despre care știți că are sângerare rectală severă, precum și oricare dintre următoarele semne de șoc:

 • Amețeli sau grețuri după ridicarea în picioare
 • Respirație foarte rapidă și superficială
 • Leșin
 • Confuzie
 • Vedere încețoșată
 • Greaţă
 • Cantitate scăzută de urină
 • Piele rece, palidă

Dacă sunteți în prezent tratați pentru orice stare de sănătate sau luați orice medicament, adresați-vă medicului înainte de a adăuga alimente sau remedii naturale la rutina zilnică.

De asemenea, asigurați-vă că nu ați mâncat recent sfeclă. Consumul de sfeclă poate face temporar urina sau scaunele roșcate la culoare.