Semne pe care ți le dă corpul când te confrunți cu glicemia mărită

glicemia mărită

Semne pe care ți le dă corpul când te confrunți cu glicemia mărită

Glicemia mărită: anumite neplăceri pe care le treci ușor cu vederea anunță de fapt creșterea nivelului de glicemie din sânge. Pentru a putea să iei măsurile necesare din timp iată care sunt aceste semne pe care ți le dă corpul când te confrunți cu glicemia mărită.

Semne pe care ți le dă corpul când te confrunți cu glicemia mărită:

  • Glicemia mărită: îți este tot mai sete

Un nivel crescut al glicemiei poate fi semnalat de corpul tău prin senzația de gură uscată și nevoia de a bea multe lichide, până la patru litri pe zi. Un alt simptom poate fi lipsa senzației de foame sau o poftă exagerată de a mânca tot felul de alimente, mai ales dulciuri, pentru că foarte greu ajungi să te simți sătul. De altfel, aceste sunt primele semne ale diabetului, în stadiul incipient și imediat înainte de instalarea bolii.

  • Glicemia mărită: ai mânca tot timpul ceva dulce

Impulsul de a mânca ceva dulce sau de a alege băuturi îndulcite în locul ceaiurilor sunt alte indicii că e posibil să suferi de diabet sau să ai nivelul glicemiei foarte scăzut (hipoglicemie – frecventă la diabetici). Acestea se pot corela cu amețeli, slăbiciune, transpirație abundentă. De vină poate fi și stresul, un alt factor declanșator al diabetului.

  • Glicemia mărită: oboseala accentuată, unul dintre semne

În unele cazuri, diabetul are simptome greu de observant, pentru că nu par a fi relaționate cu această afecțiune. Dacă te deranjează mâncărimile pielii, infecțiile urinare recurente, oboseala accentuată de care simți că nu mai scapi, află cum stai cu glicemia. Dacă diabetul a provocat deja complicații ale sistemului nervos, este posibil să simți furnicături sau să-ți amorțească mâinile și picioarele.

Glicemia mărită: printre alte semne ale hiperglicemiei se numără:

  • dificultățile de concentrare
  • deshidratarea pielii
  • vedere încețoșată
  • dureri de stomac
  • infecții care revin frecvent

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Glicemia ridicată: 5 tratamente naturiste cu plante pentru glicemia mare