7 moduri eficiente de a scăpa de furnici

furnici doftoria

Furnici în casă? 7 moduri eficiente de a scăpa de furnici

  • 1. Cretă

Furnicile nu vor trece o linie de cretă. În timp ce acest lucru poate părea o prostie, este un fapt! Substanța sub formă de pudră perturbă traseele de feromoni ale insectelor – marcajele de miros pe care o furnică le utilizează pentru a comunica cu ceilalți membri ai coloniei sale. Ca atare, tragerea unei linii proaspete de cretă sau turnarea unei linii de pudră de cretă între punctele de intrare a furnicilor și sursa lor de hrană dorită (de exemplu, cămară, dulapuri, gunoaie de bucătărie etc.) le împiedică să ajungă la destinație.

  • 2. Săpun și apă

O soluție rapidă care va elimina furnicile aflate în prezent în casa dvs. este un simplu amestec de săpun și apă. Trebuie doar să umpleți o sticlă de pulverizare cu apă caldă și săpun, să agitați și să pulverizați. Săpunul va acoperi corpurile furnicilor și le va sufoca în timp ce le va acoperi simultan traseul de miros, astfel încât restul coloniei nu va putea găsi gustarea delicioasă care le-a adus anterior în casa dvs.

  • 3. Praf de copt

Praful de copt este unul dintre produsele preferate de uz casnic, deoarece este, de asemenea, unul dintre ingredientele naturale cele mai utile din bucătărie. Dar, în timp ce praful de copt este grozav pentru oameni, el face rău furniciilor prin distrugerea chimiei naturale a corpurilor lor. Creați propria momeală naturală de furnici prin amestecarea unor părți egale de praf de copt și zahăr pudră. Turnați amestecul într-un recipient de mică adâncime (capacul din plastic sau metal funcționează excelent) și puneți-l lângă linia creată de furnici pentru a le atrage la momeală ta. Puteți, de asemenea, să poziționați strategic această momeală naturală de furnici în locuri în care furnicile ar putea intra în acasă.

  • 4. Oţet

Oțetul este, de asemenea, un remediu natural excelent pentru respingerea invaziei de furnici. Ca și creta, oțetul lucrează prin distrugerea pistelor de feromoni ale furnicilor. Un amestec de oțet și apă turnat în cerc în jurul unui grup de furnici este foarte eficient. Stropiți în jurul ușilor și ferestrelor sau în orice alt loc unde furnicile ar putea intra în casa dvs. pentru a le ține departe. Desigur, amestecul se va evapora în timp și va trebui să fie reaplicat zilnic pentru a fi eficient.

  • 5. Lămâie

Atât sucul de lămâie, cât și uleiul de lămâie sunt excelente pentru a descuraja furnicile și mirosul este mult mai bun (presupunând că nu vă place mirosul de oțet). Se amestecă câteva linguri de suc de lămâie pură sau aproximativ 10 picături de ulei esențial de lămâie într-o sticlă mică de pulverizare plină de apă și se aplică liber în zonele unde vedeți furnici. Lămâia va perturba traseul de furnici și îi va face să se împrăștie.

  • 6. Ulei de mentă

Antenele furnicilor sunt sensibile la mirosul de mentă, probabil pentru că interferează cu capacitatea lor de a comunica prin marcaje de feromoni. Puteți amesteca un ulei esențial de menta și apă – aproximativ 10 picături într-o sticlă mică de apă și dați pe tocurile de la ușă sau direct pe liniile de furnici pentru a scăpa de acești dăunători. În același timp, casa ta va fi umplută cu mirosul minunat de mentă.

  • 7. Usturoi proaspăt

Pentru a descuraja aceste creaturi, pur și simplu decojiți un cățel sau două de usturoi proaspăt și puneți-le lângă furnici. Mirosul de usturoi le va face să fugă! În cele din urmă, un cățel de usturoi se va usca și va deveni ineficient, deci este posibil să trebuiască să înlocuiți usturoiul uscat cu usturoi proaspăt dacă furnicile se întorc.